15 juni: sessie Digital Twin Airport Corridor

  8 juni 2022  |    Innovatie, Nieuws

SADC organiseert tijdens PROVADA beurs de sessie Digital Twin Airport Corridor. SADC heeft een Digital Twin laten ontwikkelen van de Airport Corridor, het gebied dat loopt van de Amsterdamse Zuidas naar Schiphol en station Hoofddorp. De Metropoolregio Amsterdam staat voor een grote verstedelijkingsopgave. Binnen de Airport Corridor is ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe, hoogwaardige en duurzame woon-werklocaties. Dit brengt wel uitdagingen met zich mee. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met de energietransitie en duurzame bereikbaarheid in een regio met zoveel mensen en beperkte ruimte?

Om de beste keuzes te maken voor de toekomst, moet je de economische en maatschappelijke consequenties kunnen overzien. Dat vraagt om actuele, bruikbare informatie. De databronnen die hiervoor nodig zijn, zijn nu vaak per thema verspreid over verschillende publieke en private partijen.

Daarom heeft SADC het initiatief genomen om samen met andere partijen, een Digital Twin van de Airport Corridor te ontwikkelen. Een innovatief instrument voor gebiedsontwikkeling, dat een digitale weergave van de werkelijkheid creëert en waarmee je alle relevante informatie kunt combineren, analyseren en simuleren. Zo kun je digitaal in beeld brengen, wat de gevolgen van bepaalde keuzes zouden zijn in de echte wereld. Bijvoorbeeld voor financiële waarde, duurzame bereikbaarheid of de bijdrage aan de Sustainable Development Goals.

Tijdens de sessie vertellen we er meer over, en gaan daarna in gesprek met panelleden die ook Digital Twins ontwikkelen. Ook is er volop ruimte om vragen te stellen en mee te praten.

Programma

14.55 – 15.00 uur            Inloop

15.00 – 15.15 uur            Presentatie Digital Twin Airport Corridor door Peter Heida, projectmanager SADC

15.15 – 16.00 uur            Panelgesprek, onder leiding van Peter Heida, met:

    • Abe Ferwerda, projectmanager, SADC
    • Caren van der Merwe, Sustainable Business Advisory Team, Rabobank
    • Emile Revier, Partner, PosadMaxwan
    • Ilco Slikker, Sr. Business Consultant Adviesgroep Novius, Royal HaskoningDHV
    • Lieke Dreijerink, Programma Ontwikkelaar, AMS Institute
Entree(kaart)

Het is niet nodig om je voor deze sessie aan te melden. Er geldt een vrije inloop.

Wél is het noodzakelijk om (zelf) een entreekaart voor de PROVADA te hebben. Deze kan je hier online bestellen.

Datum en tijd

Woensdag 15 juni

15.00 – 16.00 uur
(14.55 uur inloop)

Locatie

De PROVADA wordt gehouden in de Amsterdamse RAI, in het Holland Complex, entree C (hal 10, 11 en 12).

De sessie Digital Twin Airport Corridor vindt plaats in zaal E106. Zaal E106 is op de 1e verdieping te vinden, rechts bovenaan de roltrap. Bekijk hier de plattegrond van de RAI.

Aandacht voor parkeren

De organisatie van de PROVADA waarschuwt dat parkeren bij de RAI dit jaar voor ‘grote uitdagingen’ zal worden. Hier kan je meer informatie over mogelijke alternatieven lezen. Goed om te weten om tijd bij de sessie aanwezig te kunnen zijn!