15 juni: sessie Netcongestie opgelost door innovatie

  8 juni 2022  |    Energiecoöperatie, Innovatie, Nieuws

SADC organiseert tijdens PROVADA beurs de sessie Netcongestie opgelost door innovatie. De grote vraag naar elektriciteit in Nederland leidt tot congestie op het elektriciteitsnet. De tijd die nodig is om het elektriciteitsnet uit te breiden komt vaak niet overeen met bijvoorbeeld de groei van een bedrijf of realisatie van een business park. SADC heeft het initiatief genomen een duurzame collectieve oplossing te ontwikkelen door een uniek lokaal virtueel stroomnetwerk op business park Schiphol Trade Park te lanceren. De ontwikkelde digitale oplossing maakt het mogelijk dat bedrijven met beperkte stroomcapaciteit de real-time ongebruikte capaciteit van bedrijven mét capaciteit kunnen gebruiken. Door vraag en aanbod real-time te meten en te sturen, wordt de beschikbare capaciteit onderling verdeeld en daarmee optimaal benut. We lichten toe hoe het collectief op Schiphol Trade Park tot stand is gekomen, en wat de resultaten en nieuwe kansen zijn.

Natuurlijk werken meer partijen aan een oplossing van de netcongestie, met soms andere oplossingen. Tijdens een panelgesprek zullen we op de problemen, afwegingen, oplossingen en resultaten ingaan. Ook is er volop ruimte om vragen te stellen en mee te praten.

Programma

12.55 – 13.00 uur            Inloop

13.00 – 14.00 uur            Toelichting virtueel net Schiphol Trade Park, en panelgesprek, onder leiding van Bart Blokland, manager energiesystemen SADC, met:

     • Arnoud van der Wijk, Projectmanager, SADC
     • Frans Deeleman, Projectdirecteur, Rijksvastgoedbedrijf
     • George Koolman, Consultant Electrical Power Systems, Royal HaskoningDHV
     • Jeroen Lotze, Director Real Estate, Port of Amsterdam
     • Olav Steffers, Director Foreign Investments, Amsterdam Airport Area
Entree(kaart)

Het is niet nodig om je voor deze sessie aan te melden. Er geldt een vrije inloop.

Wél is het noodzakelijk om (zelf) een entreekaart voor de PROVADA te hebben. Deze kan je hier online bestellen.

Datum en tijd

Woensdag 15 juni

13.00 – 14.00 uur

(inloop vanaf 12.55 uur)

Locatie

De PROVADA wordt gehouden in de Amsterdamse RAI, in het Holland Complex, entree C (hal 10, 11 en 12).

De sessie Netcongestie opgelost door innovatie vindt plaats in de business lounge: bij de ingang met de roltrappen omhoog en dan naar links. Helemaal achterin is de business lounge. Dit staat aangegeven als PROVADA Lounge. In de hal staat naast de informatiebalie een plattegrond en zijn medewerkers van de PROVADA aanwezig om eventueel te helpen.

Bekijk hier de plattegrond van de RAI.

Aandacht voor parkeren

De organisatie van de PROVADA waarschuwt dat parkeren bij de RAI dit jaar ‘een grote uitdaging’ zal worden. Hier kan je meer informatie over mogelijke alternatieven lezen. Goed om te weten om tijd bij de sessie aanwezig te kunnen zijn!