16 januari: Kennisbijeenkomst Transformeren naar een woon-/werkgebied. Amstel III.

  11 december 2018  |    Nieuws

Graag nodigen wij u uit woensdagmiddag 16 januari aanwezig te zijn bij de (gratis) kennisbijeenkomst van PHB (Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen) met alsTransformeren naar een woon-/werkgebied. Amstel III.

Wat speel er op Amstel III?
Amstel III is een groot werkgebied in Amsterdam Zuidoost tussen de Arena, het spoor naar Utrecht, het AMC en de A2. De westkant is bedrijventerrein, de oostkant een kantorenlocatie. In de kantorenstrook was de leegstand in 2015 nog enorm. Meer dan een derde van de kantoren in Amstel III stond leeg. Inmiddels is de leegstand gedaald tot ‘frictieleegstandniveau’, omdat veel kantoren plaats zullen maken voor nieuwbouw. Hierdoor verandert het gebied.
Amstel III was altijd een mono-functionele kantorenlocatie. Maar het is hard bezig zich te ontwikkelen naar een gemengd woon- en werkgebied waar stedenbouwkundige kwaliteit hoog in het vaandel staat. Er zijn duizenden woningen geprogrammeerd voor de komende jaren. Maar de werkfunctie mag niet verdwijnen. De gemeente streeft ernaar om de metrages kantoren in ieder geval te behouden. Als een gebouw gesloopt wordt, moet hetzelfde aantal meters kantoren weer terugkomen, naast, onder of boven de woningen.

Hoe pakken zij dan aan?
PHB en het planteam Amstel III nodigen u van harte uit om met eigen ogen te bekijken wat er gebeurt en gaat gebeuren in Amstel III. Projectmanager Tamara Smit en stedenbouwkundige Stephan Sliepenbeek kunnen u alles vertellen over de kansen en bedreigingen in het proces.
– Hoe heeft de gemeente Amsterdam de transformatie op gang gebracht?
– Is het lastig om de werkfunctie te behouden voor het gebied?
– Hoe waarborg je stedenbouwkundige kwaliteit in een bestaande omgeving waar je als gemeente niet zelf de regie over tempo en fasering voert?

Wandeling
Als het weer het toelaat, zullen we ook een wandeling door het gebied maken om de locaties waar gesloopt, gebouwd en ontworpen wordt met eigen ogen te aanschouwen.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel bij Kleiburg, Amstel III’s eigen brouwerij.

Volledig programma

  • 14.30 – 15.00 uur
    • Ontvangst
  • 15.00 – 16.45 uur
    • Presentaties door Projectmanager Tamara Smit en stedenbouwkundige Stephan Sliepenbeek van het planteam Amstel III, inclusief een wandeling door het transformatiegebied
  • 16.45 – 17.30 uur
    • Borrel om na te praten, kennis te delen en te netwerken

Datum en locatie
Woensdag 16 januari 2019, 15.00 – 17.00 uur

Projectatelier Amstel III (tegenover de IKEA)
Hullenbergweg 1-3 (2e etage)
Amsterdam-Zuidoost (Amstel III)

De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel bij Kleiburg, Amstel III’s eigen brouwerij.

Het projectatelier is uitstekend bereikbaar vanaf metrostation Bullewijk. R-netlijn 300 stopt vlak in de buurt en het treinstation Bijlmer Arena is ook op loopafstand bereikbaar. Er is een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Monci Klein Langenhorst.