1e paal ABC Square geslagen op Schiphol Trade Park

  19 april 2019  |    Nieuws

Woensdag 17 april sloeg wethouder Marja Ruigrok van Gemeente Haarlemmermeer de eerste paal van bedrijfsgebouw ABC Square aan de Airborne Avenue 65-67 op Schiphol Trade Park. ABC Square heeft een 4 sterren BREEAM-certificering en is een goed voorbeeld van circulair bouwen waarbij alle gebruikte grondstoffen worden hergebruikt. Het gebouw is niet gekoppeld aan het gasnet en volledig elektrisch. Het zonnepark op het dak zorgt ervoor dat het gebouw volledig zelfvoorzienend is en ook energie voor andere gebruikers op het bedrijvenpark opwekt.

“Circulaire gebiedsontwikkeling leeft en wordt steeds breder gedragen door ondernemend Nederland. Samen met Schiphol Trade Park werken we samen om hier een toplocatie van te maken. Door die samenwerking realiseren we dit soort bedrijfsgebouwen. Plekken waar je als werknemer graag wil werken en je als ondernemer succesvol kunt zijn. We geven een startsein voor de toekomst” aldus wethouder Ruigrok.

Flexibel, circulair en efficiënt
ABC Square is een ontwikkeling van Delta Development Group en VolkerWessels Logistics Development (een onderneming van VolkerWessels). Aannemer is Systabo B.V., eveneens een onderneming van VolkerWessels. Het pand wordt gebouwd onder architectuur van OPL Architecten. ABC Square, met een metrage van 37.000 m², biedt hoogwaardige bedrijfsruimte, representatieve kantoren en multifunctionele ruimten. Aan de westzijde bevinden zich de grootschalige bedrijfsruimten voor productie, opslag en logistiek en de is een levendige straat met kantoorruimte met een eigen identiteit in een omgeving van groen.

Met units vanaf 4.000 m² die aan elkaar te koppelen zijn, wordt veel flexibiliteit gecreëerd. De mogelijkheden om bedrijfsruimte te combineren met de multifunctionele ruimte maken het project interessant voor een brede groep gebruikers. De ruimte kan worden gebruikt als showroom, test, – en productieruimte of kantoor. Naast logistieke dienstverleners kunnen ook regionale handelsondernemingen en hightechbedrijven hiermee prima uit de voeten.

Verkoop en verhuur
Barings Real Estate, onderdeel van Barings LLC, één van de grootste gediversificeerde vastgoedinvesteerders ter wereld, heeft het project gekocht als onderdeel van zijn pan-Europese strategie namens institutionele investeerders. Hierbij werden zij geadviseerd door European Logistics Real Estate Partners. Van Gool Elburg en Cushman & Wakefield nemen de verhuur op zich.

 

Bronnen: HCNieuws en Stedenbouw