Aan de Stegge verkoopt DC op Schiphol Trade Park

  20 september 2019  |    Nieuws

Projectontwikkelaar Aan de Stegge Twello heeft overeenstemming bereikt met Segro over de verkoop van een turn-key logistieke ontwikkeling op Schiphol Trade Park. Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 17.136 m2 en is deels verhuurd. Het gebouw ligt op de zogenaamde A4 Sky Zone van Schiphol Trade Park; de zichtlocatie vanaf de A4.

Het gebouw is deels verhuurd aan logistiek dienstverlener. Deze unit heeft een oppervlakte van 9.306 m2 grotendeels ingericht voor de opslag en distributie van farmaceutische middelen. Naast de voorzieningen voor temperatuurregulatie is bij het ontwerp rekening gehouden met de duurzaamheid en beveiliging middels een Breeam Excellent en een TAPA-A certificering. De overige unit heeft een oppervlakte van 7.830 m² en is beschikbaar voor de verhuur. De bouw van het distributiecentrum is onlangs gestart en zal eind eerste kwartaal 2020 worden opgeleverd.

Segro heeft het gebouw verworven voor haar Segro European Logistics Partnerschip (SELP); een 50:50 joint venture tussen Segro en het Canadese Public Sector Pension Investments Board (PSPIB). SELP heeft portefeuille van 3,9 miljard euro en bevat logistieke assets in Frankrijk, Duitsland, Polen, Tsjechië, Spanje, Italië en Nederland. De ontwikkeling is verkocht op basis van forward funding.

Bron: Vastgoedmarkt