Aanleg infra Schiphol Trade Park op CO2 saving diesel 100

  8 juli 2019  |    Nieuws

In juni is KWS Infra gestart met de werkzaamheden voor het meest circulaire en duurzaamste bedrijventerrein van Europa, Schiphol Trade Park. Een uniek project én het eerste project in Nederland waarbij al het dieselmaterieel van KWS draait op de schoonste variant van CO2 saving diesel 100.

CO2 saving diesel 100 is een niet-fossiele, synthetische brandstof die wordt gemaakt van afval-en reststromen. Vanaf de productie tot het gebruik van de CO2 saving diesel wordt de CO2 uitstoot van het materieel gereduceerd. Zo leidt het gebruik van deze brandstof tot een uitstoot-reductie van >89% CO2, 10%-34% fijnstof (pm), 5-37% NOx en >99% zwavel ten opzichte van de fossiele diesels. Zo zetten ze bij KWS naast het gebruik van duurzame materialen en circulaire bouwprocessen ook duurzaam materieel in en dragen zo maximaal bij aan de ambities van Schiphol Trade Park.  

Eerder dit jaar ontving KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard de definitieve gunning voor de aanleg van de circulaire hoofdinfrastructuur op Schiphol Trade Park.