Aansluiting S106 met A9 open: Business Park Amsterdam Osdorp direct ontsloten

  8 december 2017  |    Nieuws

Vrijdag 8 december is de S106/Amsterdamse Baan voor verkeer opengesteld. Met het doortrekken van de S106 naar de omgelegde A9 is het Business Park Amsterdam Osdorp nu rechtstreeks aangesloten op de A9. De doorstroming en bereikbaarheid van het bedrijventerrein is hiermee nog beter.

De S106 gaat, net als de oude aansluiting, Amsterdamse Baan heten. De huidige ‘oude’ Amsterdamse Baan blijft nog tot maandag 11 december in gebruik. Daarna gaat deze dicht.

Business Park Amsterdam Osdorp is zowel met de auto als met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar met goede verbindingen tussen Schiphol, haven, stad en de regio. De nieuwe S106 geeft een directe aansluiting met de A9, en een nog snellere toegang tot de A4, A5 en A10. Schiphol, Haven Amsterdam en het centrum van Amsterdam liggen op minder dan 10 autominuten afstand.

Bouwfase omlegging A9 nu gereed
Het doortrekken van de S106 is onderdeel van de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. Met de openstelling is de bouwfase nu in zijn geheel afgerond. Sinds begin april loopt de A9 tussen de knooppunten Raasdorp en Badhoevedorp niet meer dwars door Badhoevedorp heen. De weg is ten zuiden om het dorp heen gelegd. Dit zorgt onder andere voor een betere doorstroming op de A9 waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar worden.

Sloop oude A9
De sloop van de oude A9 is in volle gang. Dit is uiterlijk in februari 2019 gereed. Rijkswaterstaat zaait gras op de plek waar de A9 voorheen liep en draagt het gebied dan over aan de gemeente. Meer informatie is te vinden op de projectpagina A9: omlegging bij Badhoevedorp.

Laatste kavels
Momenteel zijn er zo’n twintig bedrijven op Business Park Amsterdam Osdorp gevestigd waaronder McDonald’s, Taylor Guitars, Rent-All/Focus Amsterdam, No Excess, Sanquin Bloedvoorziening, Corning Life Sciences,  New Century Hotel en een tiental lokale ondernemers. Met twee reserveringen, zijn er nog twee kavels op fase 1 beschikbaar. Door de groeiende vraag naar bedrijfskavels in de regio Amsterdam, mede door de toenemende druk op de woningmarkt in Amsterdam, is de ontwikkeling van Business Park Amsterdam Osdorp Fase 2 (totaal circa 25 ha.) in voorbereiding. De eerste uitgifte zal in 2019 kunnen plaatsvinden.

 

Bron: www.rijkswaterstaat.nl