Ligging

  • Nabij A9, A200 en A5
  • Aan het knooppunt Rottepolderplein
  • 10 min. naar Schiphol
  • 15 min. naar Amsterdam
  • Gelegen aan de Ringvaart met eigen laad- en loskade
  • Gelegen aan de Stelling van Amsterdam bij Fort de Liede met het bijbehorende natuurgebied

PolanenPark wordt aan noordkant begrensd door de groene bufferzone tussen Amsterdam en Haarlem en aan de zuidkant door de Ringvaart van de Haarlemmermeer (met laad- en loskade). Ten westen van het bedrijventerrein liggen Fort de Liede, hotel-restaurant De Zoete Inval en, last but not least, NS-station Haarlem-Spaarnwoude met zijn rechtstreekse snelle verbinding met Amsterdam.

ligging PolanenPark

Aan de WESTAS

De WESTAS biedt Europees gezien een unieke propositie. Hij loopt van Greenport Aalsmeer, langs Airport Schiphol naar de Port of Amsterdam en Zaanstad. Op een steenworp afstand ligt dataport AMS-IX. Samen bieden de vier ports hoogwaardige en aaneengeschakelde water-, lucht-, spoor-, auto- en digitale verbindingen met binnen- en buitenland. Die zijn een must om mensen, goederen- en retourstromen zo efficiënt mogelijk op de plaats van bestemming te krijgen.

Radiaal West – De Bretten
Uniek is ook de ligging naast Radiaal West, ontwikkelgebied van twee Amsterdamse stadsdelen. Deze Radiaal West, een mooie, groene zone van Westergasfabriek tot en met Sugar City (Halfweg), wordt in de komende paar jaar ontwikkeld tot het toekomstige Brettenpark. Dit is een soort Central Park waarlangs Amsterdammers straks heerlijk kunnen wonen én werken. De groene, recreatieve, maar ook economische route zal op den duur zelfs helemaal worden doorgetrokken naar de kust. PolanenPark ligt pal naast deze Radiaal West en zal daardoor profiteren van de voordelen van de focus van Amsterdam op de ontwikkeling van deze zone.

Historie: van vuilstort tot duurzaam en toekomstbestendig bedrijventerrein
Van oudsher is het gebied bij omwonenden bekend als het ‘Rutte-terrein’, vernoemd naar de vuilstortplaats die hier tot 2003 was gevestigd. Het terrein is volledig gesaneerd tot duurzaam hoogwaardig bedrijventerrein. De naam PolanenPark komt voort uit ‘Houtrijk en Polanen’. Meer weten over de historie van PolanenPark? Bekijk hier het boekje PolanenPark in Perspectief dat Jan van Zijp in samenwerking met PolanenPark BV heeft geschreven. Vanaf de 14e eeuw tot nu geeft het boekje een historisch overzicht, met feiten, illustraties en leuke anekdotes.

Meer informatie?

Rob Wijnen, Salesmanager

06 – 518 599 35

r.wijnen@sadc.nl