Valley

Hier begint de circulaire revolutie

Valley is het centrale innovatiegebied op Schiphol Trade Park. Het wordt opgezet als nationale en internationale etalage voor de transitie naar een Circulaire economie. Valley is een unieke plek waar circulaire ideeën, technologieën, financieringsconstructies en verdienmodellen worden ontwikkeld. Een circulaire R&D-werkomgeving met een community die de transitie naar de circulaire economie significant versnelt. Hier vindt u straks voorbeelden die laten zien dat nieuwe collaboratieve manieren van ontwikkelen en werken leiden tot een beter functionerend economisch systeem. Voorbeelden die aantonen dat product- en dienstenontwikkeling mogelijk is vanuit een systemisch perspectief.

Circulaire hub

Valley wordt de eerste circulaire hub ter wereld: dé plaats waar circulaire vraagstukken van nationale en internationale stakeholders beantwoord worden. Valley biedt het complete scala aan benodigdheden om de transitie te realiseren: van werk- en ontmoetingsplekken, tot maker spaces, fab labs en pilot plants. Valley is een community en omgeving, waarin de uitkomst groter is dan de som der delen.

Partners

Valley is één van de deelgebieden van Schiphol Trade Park. SADC en Delta Development Group, VolkerWessels en de Reggeborgh Groep ontwikkelen dit deelgebied samen. SADC ontwikkelt de openbare ruimte conform een circulair inrichtingsplan. Delta, VolkerWessels en Reggeborgh ontwikkelen de circulaire R&D- werkomgeving en community in Valley. Eén van de eerste concrete ontwikkelingen is de Circular Expo die op 1 april 2016 geopend is.

valley-slide-66

valley-slide-64

valley-slide-63

Voor meer informatie over Valley klik hier.

 

Circulaire economie

Onze economie staat op een kantelpunt. De circulaire economie geeft antwoorden op de uitdagingen waarvoor we staan en biedt een inspirerend perspectief voor de toekomst. De circulaire economie vraagt om nieuwe manieren van werken en ontwikkelen, om nieuwe manieren van produceren en consumeren. De circulaire economie gaat uit van geoptimaliseerd waardebehoud, en hergebruik van producten, componenten en grondstoffen. Het biedt een oplossing voor de
toegenomen grondstoffenschaarste en milieudruk. Het is een geweldig platform om te innoveren en kwalitatieve economische groei te realiseren.

 

Meer informatie over circulaire gebiedsontwikkeling door SADC.