Bijeenkomst PHB 21 maart: HIRB- en OTW-subsidie 2019

  26 februari 2019  |    Nieuws

Financiering nodig voor de verbetering of verduurzaming van uw bedrijventerrein?
De provincie Noord-Holland investeert in de kwaliteitsverbetering en verduurzaming van bestaande werklocaties (bedrijventerreinen) in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Hiervoor heeft de provincie twee subsidieregelingen:

  • Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen (HIRB)
  • Ondersteuning Toekomstbestendige Werklocaties (OTW)

De OTW-subsidie kunt u nu al aanvragen. De HIRB-subsidietender loopt van 2 april tot 9 mei 2019. Het is de laatste HIRB-tender die onder het huidige provinciale programma ‘Toekomstbestendige werklocaties 2017-2019’ valt. Welke subsidiemogelijkheden er na de provincie verkiezingen zijn, moet nog blijken. Dus wees erbij!

De regeling bepaalt wie de subsidie mag aanvragen; gemeenten en/of ondernemers- en parkmanagementverenigingen. PHB kan gemeenten en ondernemers(verenigingen) daarbij adviseren.

PHB ondersteunt gemeenten, ondernemers- en parkmanagementverenigingen bij de kwaliteitsverbetering en verduurzaming van bedrijventerreinen door het concreet maken van kansen en knelpunten, adviseren bij het maken van een plak van aanpak en het koppelen van kennis en ervaring op andere bedrijventerreinen (bruikbare voorbeelden).

Graag nodigen wij u uit voor de informatieve bijeenkomst op het provinciekantoor op donderdag 21 maart waarin de subsidieregelingen van de provincie worden toegelicht. In de bijeenkomst zal Margot Recter, Beleidsadviseur Provincie Noord-Holland, onder andere aandacht besteden aan:

  • Wat houden de HIRB- en OTW-regelingen in?
  • Thema’s waarvoor subsidie beschikbaar is (onder andere herstructurering, beheer, duurzaamheid, transformatie en breedband/glasvezel)
  • Wat zijn de toetsingscriteria?
  • Waar moet ik rekening mee houden bij een subsidieaanvraag?

Succesvolle aanvragen toegelicht
Daarnaast zullen een aantal succesvolle aanvragen van 2018 worden toegelicht. Hoe zijn zij tot een plan van aanpak gekomen, wat zijn aandachtspunten en succesfactoren, wat was de status van het project voor én na de toekenning van de subsidie etc.

Wanneer?

Donderdag 21 maart

14.30 – 15.00 uur ontvangst met koffie/thee
15.00 – 16.30 uur inhoudelijk programma
16.30 – 17.30 uur borrel met netwerkmogelijkheid

Waar?

Provincie Noord-Holland
Amfitheater
Houtplein 33
2012 DE  Haarlem

U kunt (op eigen kosten) parkeren in de parkeergarage onder het provinciekantoor.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar m.kleinlangenhorst@sadc.nl.

Graag tot 21 maart!

Frans van der Beek

Frans van der Beek

Projectmanager, SADC

f.vanderbeek@sadc.nl