Bosman Van Zaal komt naar Green Park Aalsmeer

  5 maart 2018  |    Nieuws

Heembouw realiseert nieuwe productiefaciliteit voor Bosman Van Zaal

Bosman Van Zaal verhuist naar Green Park Aalsmeer. Onlangs is de koopovereenkomst tussen Green Park Aalsmeer en Bosman Van Zaal gesloten voor 2,7 hectare aan de Braziliëlaan te Aalsmeer. Bosman Van Zaal heeft ook onlangs een turnkey-overeenkomst gesloten met Heembouw voor de realisatie van de moderne productiefaciliteit met kantoor. Vorige week is de omgevingsvergunning verleend door de gemeente Aalsmeer. De totale oppervlakte omvat 16.266 m² BVO (ca. 2.500 m2 kantoor en ca. 13.500 m2 bedrijfsruimte). Habeon Architecten maakte het ontwerp. 

Als systeemleverancier voor cropscience bedrijven, internationale multinationals, onderzoeksinstellingen, vermeerderaars en professionele kwekers helpt Bosman Van Zaal de ambitie en visie van haar opdrachtgevers te realiseren. Al bijna een eeuw lang worden innovatieve oplossingen geboden aan de vernieuwers in de tuinbouw, om zo gezamenlijk de wereld op slimme, efficiënte en waardevolle wijze te voeden en mooier te maken.

Wethouder Economische Zaken Ad Verburg: “Het is mooi dat zo’n groot en innovatief bedrijf voor Green Park Aalsmeer heeft gekozen. Het is een mooi sierteelt gerelateerd bedrijf dat kiest voor een goed bereikbare locatie in het hart van de Greenport. Bosman Van Zaal heeft meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van technische systemen en bijna 90 jaar ervaring in het ontwikkelen en bouwen van kassen voor de internationale glastuinbouw. Bosman Van Zaal is onderdeel van de Green Innovators group. Ze hebben twee vestigingen in Nederland en ok vestigingen in Ethiopië, Kenia, Rwanda en Polen. Dus ze kunnen ook internationaal Aalsmeer op de kaart zetten.”

Dankzij de combinatie van ontwerp en realisatie voor alle tuinbouwdisciplines binnen één bedrijf, maakt Bosman Van Zaal  een gezonde groei door. De nieuwe locatie is daarop voorbereid en biedt plaats aan sterk geautomatiseerd productieproces. Het nieuwe pand zal plaats bieden aan meer dan 200 medewerkers, die nu nog op twee aparte locaties gehuisvest zijn.

Heembouw start begin april 2018 met de bouw. De oplevering vindt begin december 2018 plaats.