Business Park Amsterdam Osdorp goes electric

  1 juni 2023  |    Nieuws

Sinds begin mei kunnen medewerkers van Business Park Amsterdam Osdorp, een ontwikkeling van SADC, per directe elektrische pendelbus van het ov-knooppunt Schiphol tijdens de piekuren direct naar hun werk worden gebracht. Deze vijf maanden durende pilot met een elektrische shuttlebus is in samenwerking met Groot Schiphol Bereikbaar en de bedrijven tot stand gekomen. Omdat de pilot vanuit het investeringsfonds/duurzaamheidsfonds van Business Park Amsterdam Osdorp wordt bekostigd, zijn er voor de medewerkers geen kosten aan het vervoer verbonden.

In het voortraject is onder alle medewerkers een enquête gehouden over de wensen van de medewerkers, zoals de route van de shuttlebus. Medewerkers bleken de voorkeur te hebben om op Station Lelylaan opgehaald te worden. Een groot aantal bedrijven, zoals Corning, Brocacef, MNX en No-Excess hebben zich aangemeld voor de pilot.

De keuze voor elektrisch vervoer ligt voor de hand voor het business park dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Business Park Amsterdam Osdorp fase 2 wordt tot een van de meest duurzame en circulaire bedrijvenparken van ons land ontwikkeld. Duurzaamheid en circulair gebruik van materialen zijn daarbij de uitgangswaarden. De inrichting is volledig gebaseerd op de bestaande ecologie, waterhuishouding en bodemstructuur in het gebied.