C-Bèta: de hotspot voor circulaire ontwikkeling

  17 mei 2018  |    Nieuws

De circulaire economie moet grotendeels nog worden uitgevonden. Eén van de plekken waar dat gebeurt, is C-Bèta. Een oude hoeve aan de Rijnlanderweg in Hoofddorp, een toplocatie in de Valley op Schiphol Trade Park.

 Schiphol Trade Park heeft als doelstelling de meest duurzame werklocatie van Europa te zijn. Het meest innovatieve werkmilieu op een ‘connected’ plek vlakbij Amsterdam Schiphol.  C-Bèta – geeft invulling aan deze duurzame ambities. Een plek voor creativiteit, kennisoverdracht en het waarmaken van circulaire ambities. Een circulaire hotspot.

C-Bèta is de plek om – letterlijk en figuurlijk – ruimte te geven aan de circulaire economie.

 De hoeve van 123 jaar oud, heeft afgelopen winter een metamorfose ondergaan. Van buiten is er weinig veranderd, maar binnen is het pand verbouwd en heringericht met circulair materiaal, infrarood warmtepanelen en circulaire meubels. Geleased, want in een circulaire economie gaat het niet om eigendom, maar om gebruik. C-Bèta is ontmoetingsplek, werkplek en evenementenlocatie.

Guido Braam (C-Creators) kwam in gesprek met Jeanet van Antwerpen (SADC): ‘We zeiden tegen elkaar, hoe mooi zou het zijn om een soort van organische plek te houden waar we experimenten voor circulaire economie ruimte kunnen bieden? Zo ontstond C-Bèta, de plek waar we niet alleen denken maar ook doen. Bedrijven helpen om circulaire ambities waar te maken, pilots samen te brengen en de circulaire economie op te schalen. Om er uiteindelijk voor te zorgen dat circulaire economie het nieuwe normaal wordt.

Een paar cijfers op een rij:

  • 24 circulaire werkplekken;
  • 1.300 m2 werkplaats in twee loodsen;
  • één hectare kavel beschikbaar voor nieuwe initiatieven, uitbreiding mogelijk tot drie hectare;
  • evenementenlocatie tot 200 mensen;
  • circulaire expositie met 26 exposanten;
  • sinds april 2016 meer dan 17.000 bezoekers.

Op 17 mei opende C-Bèta, de circulaire hotspot op Schiphol Trade Park haar deuren.

Bekijk hieronder de video over C-Bèta en SADC.

 

Meer informatie op:

https://c-beta.nl

https://c-creators.org/