Ceremoniële 1e paal Hello World op Schiphol Trade Park

  15 november 2021  |    Nieuws

Wethouders Marja Ruigrok en Jurgen Nobel van de gemeente Haarlemmermeer hebben 12 november samen met Erjan Sprakel (VolkerWessels Logistics Development) en Rob van den Broek (Delta Development Group) de ceremoniële eerste paal voor Hello World geslagen.

Hello World is een ontwikkeling van Delta Development Group en VolkerWessels Logistics Development en volgt een jaar na de oplevering van ABC Square, qua gelijkenis het ‘zusje’ van Hello World en het eerste project van VolkerWessels Logistics en Delta op Schiphol Trade Park.

Cradle-to-cradle
Het cradle-to-cradle geoptimaliseerde Hello World wordt net als ABC Square voorzien van groene centrale ingangen, een façade van zonwerende beglazing en panelen in grafische patronen. Het pand wordt voorzien van een BREEAM Excellent-certificaat. Ook binnen is de architectuur mensgericht: er is aandacht besteed aan daglichttoetreding en gezonde lucht waarbij beplanting, ook inpandig, een belangrijke rol speelt.

Het gebouw is all electric en het zonnedak van ruim 11.000 panelen zorgt ervoor dat het gebouw energiepositief is.

Lees hier meer over de logistieke ontwikkeling Hello World.

Foto: v.l.n.r. Marja Ruigrok (wethouder Haarlemmermeer), Erjan Sprakel (VolkerWessels Logistics Development), Jurgen Nobel (wethouder & 1e locoburgemeester Haarlemmermeer), Rob van den Broek (Delta Development Group)/ Sander van der Torren Fotografie