Corning 2e keer voor Business Park Amsterdam Osdorp gekozen

  20 maart 2017  |    Nieuws

Op dinsdag 7 maart vierde Corning Incorporated (NYSE:GLW) met een Grand Opening de ingebruikname van de uitbreiding van haar Europese Life Sciences distributiecentrum op Business Park Amsterdam Osdorp. Op een kavel van ca. 2,5 ha. zijn circa 8.100 m2 magazijn, 768 m2 mezzanine en 473 m2 kantoor verrezen.

Corning vestigde zich in 2009 al op het bedrijventerrein. Het nieuwe pand op de kavel van ca. 2,5 ha., tegenover het eerste pand, is uitbreiding van het bestaande distributiecentrum. Vanuit de vestigingen op het bedrijventerrein in Amsterdam-Nieuw West levert Corning haar klanten in de Life Science-sector in EMEA (Europe, Middle East & Africa) hoogwaardige en innovatieve producten die onder andere worden gebruikt bij medisch onderzoek.

Duurzaamheid
Net als SADC heeft Corning veel aandacht voor duurzaamheid. De nieuwbouw in Amsterdam Nieuw-West behoort dan ook tot een van de drie meest duurzame vestigingen in de wereld van het Amerikaanse bedrijf. Zo is er goede isolatie aangebracht en is het gehele pand van LED-verlichting voorzien. Ook maakt Corning net als alle andere bedrijven op Business Park Amsterdam Osdorp gebruik van de collectieve koude-/warmteopslag op het bedrijventerrein. Door een geavanceerd bronnensysteem met distributienetwerk voor bronwarmte zorgt deze collectieve voorziening voor verwarming en koeling van de bedrijfspanden en warm water uit de kraan.

Over Corning Life Sciences
Corning Life Sciences ontwikkelt, produceert en verkoopt als meer dan 100 jaar innovatieve gebruiksartikelen en apparatuur voor laboratoria wereldwijd, met name voor toepassingen in de celbiologie, moleculaire biologie en microbiologie.