Een eisenpakket vol passie

  23 november 2015  |    Interview, Testimonial

Een interview met: Hylcke Okkinga, directeur MONTEA NL

“Na dit gesprek doe ik de laarzen aan om alvast even op de bouwlocatie van Bakkersland te gaan kijken.” Hylcke Okkinga, directeur van de Nederlandse tak van het beursgenoteerde MONTEA, heeft daar duidelijk schik in. Het bedrijf is sinds 2006 een beursgenoteerd vastgoedfonds en gespecialiseerd in de ontwikkeling en het beheer van logistieke vastgoedoplossingen ‘met passie voor het vak’.

Bakkersland past bij ons DNA
“Dit is een heel mooi vak. Je bent iets aan het creëren. MONTEA is zowel ontwikkelaar als belegger en zoekt daarom altijd naar locaties die binnen dat DNA passen”, zo vertelt Okkinga met een glinstering in zijn ogen. “Samen met onze klanten zoeken wij naar een geschikte en waardevaste locatie, voor nu én later.”

Het project met Bakkersland is een mooi voorbeeld van een investering op maat, volgens de behoeften van de huurder (een hyper-efficiënte bakkerij), binnen de contouren van een polyvalent logistiek gebouw, Bakkersland levert haar verse broden en gebak aan verschillende supermarktketens door heel Nederland. Ze waren op zoek naar een nieuwe en goed ontsloten logistieke locatie voor hun bakkerij. Betaalbaar en in de directe nabijheid van Schiphol. We ontwikkelen nu 40.000m2 op een kavel van zes hectare. Er is nog ca. 9.000m2 voor de markt beschikbaar waarover wij al gesprekken voeren met diverse partijen.”

Het wensenpakket van onze klant
“Ik ken deze regio goed. Ik zit veertien jaar in het vak en weet van meerdere locaties de voors en tegens. Green Park Aalsmeer is voor veel klanten een zeer geschikte locatie. Bakkersland profiteert hier van de uitstekende ontsluiting, het werkpotentieel in de regio en van de aanwezigheid van Schiphol. Zij kan vanaf hier haar klanten snel en efficient leveren. Maar omdat je hier niet direct ‘op’ Schiphol zit, is de grondprijs voordeliger en heb je een uitstekende locatie voor distributie.”

We kiezen voor de lange termijn
“Dat is het mooie van dit vak,” zo verklaart Okkinga. “Elk verzoek is anders. Geen klant hetzelfde. Wij ontwikkelen zelf en vaak ook met partners, met het doel dit gebouw gedurende de hele levenscyclus in de portefeuille te houden. Want we verkopen het pand niet, maar houden het in eigendom. Als belegger kiezen we daarmee duidelijk voor de lange termijn. De vestiging van Bakkersland op Green Park Aalsmeer is wat dat betreft een prachtige kwalitatieve uitbreiding van onze logistieke portefeuille.”

Over MONTEA
Montea is gespecialiseerd in het ontwikkelen, het aankopen en het verhuren van logistieke magazijnen in België, Nederland en Frankrijk.

 

Lees hier meer over de vestiging van MONTEA/Bakkersland op Green Park Aalsmeer.

Lees hier meer over de nog beschikbare bedrijfsruimte.