Eerste ideeën voor park aan Machineweg Green Park Aalsmeer positief ontvangen

  31 maart 2019  |    Nieuws

Een park waarin je gewoon kunt wandelen of lekker kunt sporten. Mooie plekjes om te vertoeven langs het water en voor De Bloemhof een grote stalen kooi om bijvoorbeeld beachhandbal of jeu de boules te spelen. De eerste ideeën van ontwerpbureau Zus werden goed ontvangen door de omwonenden van de Machineweg op Green Park Alsmeer. “Ik word hier echt heel blij van.”

Op dinsdagavond 26 maart vond de tweede ‘placemanagementbijeenkomst’ plaats, waarbij een team van omwonenden, belanghebbenden en ondernemers meedenkt over een park aan de Machineweg en de herinrichting van de openbare ruimte rondom de Bloemhof. Het team komt meerdere malen bijeen om samen met de gemeente, Green Park Aalsmeer en het ontwerpbureau de ideeën nader uit te werken. De aanwezigen waren heel positief over de eerste plannen. “Verre van doorsnee, maar wel heel inspirerend”, aldus een deelnemer. Ook hadden verschillende aanwezigen aanvullingen. “We willen veel groen en vooral veel bloemen, want dit is Aalsmeer!”

Multifunctioneel gebouw
Daarnaast gaf het bestuur van handbalvereniging Green Park Tigers een presentatie. De bestuursleden willen verschillende, oudere gebouwen rondom de sporthal weghalen en integreren in het grote gebouw. Een multifunctioneel gebouw, waar onder andere ruimte is voor nieuwe, moderne kleedkamers en een jeugdhonk boven de kantine. “Dat zou onze droom zijn”, aldus voorzitter Mike Van der Laarse. Ook deze ideeën werden goed onthaald. “Er is hier weinig te doen in de buurt, zowel voor de ouderen als voor de jongeren, dus ik juich dit echt toe”, aldus een buurtbewoonster.

Goede basis
Ontwerpbureau Zus gaat deze ideeën verder uitwerken. “Er ligt nu een goede basis om mee verder te gaan”, aldus Stefan Bodecker van Place Making Plus, het bureau dat de participatie begeleidt. “En op korte termijn is het al mogelijk om paden en enkele bankjes te realiseren.” Naar verwachting wordt eind mei de derde placemanagementbijeenkomst georganiseerd.