Eerste ondernemer op De President breidt uit

  15 oktober 2015  |    Kennisartikel, Nieuws

Schwalbe is sinds 1973 dé specialist op het gebied van fiets- en brommerbanden. In 2005 realiseerde het bedrijf – als eerste ondernemer – één van de opvallendste gebouwen op De President. Destijds kozen ze voor een nieuwe locatie omdat ze uit hun jasje waren gegroeid. En nu – tien jaar later – is het weer tijd voor uitbreiding.

Walter van den Hoven: “We groeien elk jaar en daarom moeten we nu uitbreiden. Ons magazijn is vooralsnog groot genoeg. Het gaat om de logistieke verwerking van de binnenkomende en uitgaande goederen. Je moet je voorstellen, we hebben nu twee deuren voor het laden en lossen. Vaak komen er drie of vier vrachtwagens gelijk aan. Wachten is geen optie. Dus wilden we er twee toegangsdeuren bij. Met de uitbreiding van 120 m² was er genoeg ruimte om dit te realiseren. Daarbij kwamen we met de uitbreiding tegemoet aan de behoefte van meer stallingsruimte van de spullen die op transport moeten. Nu loopt het nog wel eens klem als er een grote bestelling klaarstaat.”

Vernieuwend
Schwalbe is onderdeel van een Duits bedrijf, maar distribueert alleen in Nederland. “Onze banden worden breed ingezet in alle takken van het fietsgebruik. Particulieren kunnen terecht bij de fietsspeciaalzaak voor een echte Schwalbe. Dat we blijven groeien heeft te maken met een aantal factoren. Allereerst leveren we kwaliteit tegen een scherpe prijs en komen we altijd met nieuwe innovatieve producten. Bijvoorbeeld de Procore. Procore is een band voor mountainbikers met twee luchtkamers. Met Procore kan de bandendruk worden teruggebracht tot 0,8 bar. Daardoor is de grip gigantisch. Zelfs in het grofste terrein kleven de banden aan de bodem. Verder is fietsen in. Het is een lifestyle geworden en daardoor gaan mensen op een andere manier naar hun aankopen kijken. Het moet echt goed zijn en passen bij de gebruiker. Dat de sportsector veelvuldig onze banden gebruikt, helpt zeker bij ons imago.”

Nog steeds blij met keuze
Tien jaar geleden koos Schwalbe voor De President omdat het een hoogwaardig bedrijvenpark is met een groene uitstraling. Van den Hoven is blij om te zien dat, dankzij het goed functioneren van het parkmanagement, het park schoon, goed onderhouden en veilig blijft. “Drie zaken die voor ons erg belangrijk zijn. Verder is de ligging ideaal en dat wordt met de extra aansluiting op de A4 nog beter.”