Eva Klein Schiphorst nieuwe directeur bij SADC

  11 januari 2022  |    Nieuws

Per 1 februari aanstaande zal Eva Klein Schiphorst (57) aantreden als nieuwe directeur bij Schiphol Area Development Company (SADC). De afgelopen 4 jaar was zij directeur van de Business Unit Public Buildings bij internationaal ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV.

Eva Klein Schiphorst was daarvoor actief als directeur Transacties en Projecten bij het Rijksvastgoedbedrijf en plaatsvervangend directeur-generaal. Zij begon in 2008 als directeur Vastgoed bij de Rijksgebouwendienst, waarna zij in 2013 tot algemeen directeur Rijksgebouwendienst werd benoemd. Daarvoor was zij werkzaam bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Universiteit Leiden, Rijkswaterstaat en het ministerie van Financiën.

Jaap Gillis, voorzitter Raad van Commissarissen SADC: “Eva heeft jarenlange ervaring in het vastgoed en de publieke sector. Ze brengt voor SADC kennis en kunde in gebiedsontwikkeling, circulariteit, maatschappelijk- en financieel rendement, operationele- en conceptuele kracht. Met haar kennis en ervaring kan zij, samen met het bestuur en de medewerkers van SADC, onze organisatie verder laten doorgroeien en professionaliseren.

Arno Jansen, Manager Financiën SADC: “Eva heeft precies die achtergrond en ambitie die aansluiten bij de weg die we met alle medewerkers van SADC zijn ingeslagen op gebied van toekomstbestendige gebiedsontwikkeling. Haar ervaring zal deze koers versterken en verder helpen. We kijken daarom uit naar haar komst en heten haar van harte welkom in ons team.

Eva Klein Schiphorst: “Ik kijk er enorm naar uit voor SADC te werken. Met de samenwerking tussen de partners van SADC is al zichtbaar veel bereikt. Ik ben ervan overtuigd dat de verbinding tussen deze publieke en private partijen ook in de toekomst tot mooie ambities en resultaten zal leiden.”

SADC ontwikkelt toekomstbestendige, goed bereikbare, (inter)nationaal concurrerende werkmilieus, in de Metropoolregio Amsterdam, die ook bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties. SADC werd in 1987 opgericht door publieke en private partijen die het economische potentieel van de stad en de luchthaven wilden benutten door hun krachten te bundelen en zo de concurrentiepositie van de regio, zowel nationaal als internationaal, te versterken.