Filesporten op Business Park Amsterdam Osdorp

  11 september 2018  |    Nieuws

In het kader van duurzame en slimme mobiliteit is Business Park Amsterdam Osdorp voor de medewerkers van de gevestigde bedrijven een proef gestart met ‘filesporten’. Medewerkers kunnen tegen een sterk gereduceerd tarief tijdens spitstijden sporten bij Friends4Life, op steenworp afstand gelegen van bedrijventerrein.  

Het idee is dat werknemers voor of na werktijd gaan sporten. Op deze manier reizen ze voor de file uit naar het werk, of na de file naar huis: het zogenoemde filesporten. Een win-winsituatie voor zowel privé als werk. En bovendien een duurzame oplossing voor een goede bereikbaarheid van de regio. Dit aanbod wordt mogelijk gemaakt door subsidie vanuit Groot Schiphol Bereikbaar.

Groot Schiphol Bereikbaar is een project dat valt onder ‘duurzame en slimme mobiliteit’, en is een initiatief van Royal Schiphol Group en Schiphol Area Development Company (SADC), met als doel de bedrijventerreinen rondom Schiphol goed bereikbaar te houden/te maken. Werknemers worden gestimuleerd om alternatieve vervoerswijzen te gebruiken en op verschillende tijden naar en van het werk te reizen (spitsmijding die de druk op het wegennet vermindert).

De proef op Business Park Amsterdam Osdorp duurt tot en met 31 december 2018.