”Wij hebben geen ‘deurentrappers’ nodig”

  24 december 2021  |    Nieuws

ToekomstGroep klaar voor toekomst in nieuw pand

 In de wintereditie 2021 van het ondernemersmagazine Haarlemmermeer into business verscheen een interview met Dick Zwarthoed, directeur van ToekomstGroep. ToekomstGroep is gestart met de bouw van hun nieuwe pand op PolanenPark. Lees hieronder het artikel.

Tekst: Judith Truijens

Directeur Dick Zwarthoed van ToekomstGroep is ervan overtuigd dat de bundeling van diverse expertises in de nieuw- en verbouw en renovatie de onderneming succesvol maakt. Net als de duurzame bril en de stellige overtuiging dat personeel happy moet zijn om goed werk af te leveren. Met een geweldig nieuwe locatie op PolanenPark in Halfweg in het vooruitzicht is er reden genoeg voor een gesprek!

 “We kunnen eerlijk gezegd niet wachten tot we in onze nieuwe eigen vestiging van start kunnen”, begint Dick. “Als alles goed gaat, draaien we in oktober 2022 de sleutel om en brengen we alle divisies van onze onderneming samen in Halfweg. In een state-of-the-art pand op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.”

Prachtig PolanenPark

“De ligging van het prachtige PolanenPark is voor ons doorslaggevend geweest om voor de locatie te kiezen. Met ons hoofdkantoor in Andijk en een vestiging in Alkmaar een mooie aanvulling ‘onder het kanaal.’ Op een prima bereikbare aanrijroute, langs de A200 en A9 en vlakbij de A5, en dichtbij Amsterdam en Haarlem, waar veel van onze klanten zitten. Zonder de belemmeringen die een gebouw in de binnenring van de hoofdstad met zich meebrengt. We hadden een locatie in Amsterdam, waar we al een tijdje ruimte tekortkwamen en waar ook nog een brand woedde waardoor de boel onbruikbaar werd. Dus je begrijpt, we zien er enorm naar uit om straks een frisse next-step te maken.”

Meer dan ‘standaard’ duurzaamheid

 “Het is natuurlijk niet meer dan logisch om een duurzame bedrijfsvoering te hebben tegenwoordig. Bij het ontwerp en de uitvoering van ons nieuwe pand is aan veel gedacht. Vanzelfsprekend is het zeer goed geïsoleerd, voorzien van ledverlichting en zonnepanelen, is het pand gasloos en zijn er 25 oplaadplekken voor elektrische voertuigen. Onlangs hebben we onze eerste drie elektrische bussen in gebruik genomen en hopelijk volgen er op korte termijn meer. Er is veel oog voor biodiversiteit rondom het gebouw en het water dat op het dak valt wordt gebruikt om de begroeiing te irrigeren. Innoverend en vernieuwend, denken wij.”

 Nieuwbouw, verbouw en renovatie

 “Bij ToekomstGroep bieden we het hele palet aan expertise in de bouw. We doen aan nieuw- en verbouw en renovatie, we zijn specialisten in glas (we hebben speciale glassoorten voor oudere panden ontwikkeld), een uitgebreide schilderstak, een 24/7 servicedienst en een techniekafdeling die zich heeft gespecialiseerd in het aanbrengen, onderhouden en vervangen van klimaatinstallaties. Een grote range aan disciplines, waardoor we alles in huis hebben om onze klanten op elk gebied van dienst te zijn. Woningcorporaties, vastgoedbeleggers en projectontwikkelaars vinden gelukkig vaak de weg naar ons. Dit doen we met vakmensen die we alle ruimte en vrijheid geven om hun werk zo goed mogelijk te doen.”

 Welzijn medewerkers uitgangspunt

“Het welzijn van onze medewerkers is voor ons een speerpunt. Daarom hebben we bij ons nieuwe gebouw ook heel goed gekeken naar allerlei aspecten die de werkplek veilig, gezond en aantrekkelijk maken. Denk aan een sport- en douchefaciliteit, zit/sta-bureaus, een gezellig dakterras en logische looproutes die een lunchwandeling in de pauze stimuleren. Maar ook iets basaals als een goed werkende laptop is bij ons vanzelfsprekend; je spullen moeten goed zijn om je werk goed te doen. Er is geen airco maar we maken gebruik van grondkoeling en -warmte, zodat er altijd een prettig klimaat heerst. En uiteraard kun je, afhankelijk van je werk die dag en je behoefte, altijd een werkplek vinden die bij je past. Met veel ruimte, uiteraard. Alles voorzien van prettige, natuurlijke kleuren en materialen en veel groen.”

Iedereen doet acquisitie

“Al onze bijna 300 medewerkers – we hebben er nu 296 om precies te zijn, en zijn altijd zoekend -, zijn onze ambassadeurs. Als zij goed werk leveren, tevreden zijn en dat uitstralen, volgt de handel vanzelf. Daar hebben wij geen ‘deurentrappers’ voor nodig, dat werkt gewoon zo, daar hebben we ervaring genoeg voor. Deze onderneming is in 1965 ontstaan omdat drie schilders uit Andijk samen een schildersklus kregen die ze individueel niet aankonden, maar samen wel. Die filosofie hangen we bij ToekomstGroep nog steeds aan, onze slogan is niet voor niets Door Samenwerking Sterk. Iedereen in ons bedrijf is een vakkracht en ik ben er nog steeds van overtuigd dat je een goed ambacht niet moet onderschatten. Ik ben van huis uit schilder en in 1984 bij de Groep begonnen. In 2013 heb ik de onderneming samen met Jan Piet Konijn overgenomen. Door mijn eigen loopbaan weet ik nu nog steeds hoe mijn collega’s zich voelen en is de sfeer open en oprecht. Dat is heel fijn werken!”

Foto header: ToekomstGroep