Gemeente draagt beheer PolanenPark over aan Vereniging

  2 mei 2016  |    Nieuws

Op maandag 25 april 2016 heeft de officiële overdracht plaatsgevonden voor het beheer van het bedrijventerrein PolanenPark. Vereniging PolanenPark gaat de komende drie jaar het bedrijventerrein zelf onderhouden. 

Het college van gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude hebben voor een periode van drie jaar ingestemd met de overdracht van het beheer naar de Vereniging PolanenPark. De Vereniging PolanenPark is vijf jaar geleden opgericht en alle bedrijven die zijn gevestigd op het bedrijventerrein zijn lid.

Bijzonder aan deze overdacht is dat de bedrijven het dagelijks beheer en onderhoud van het gehele bedrijvenpark gaan verzorgen. Ondernemers nemen zelf verantwoordelijkheid voor de bedrijfsomgeving en werken op die manier aan de toekomst van het bedrijventerrein. Onder andere gaat het om maaiwerkzaamheden, onderhoud van bomen en onkruidbestrijding. Ook het opruimen van zwerfafval behoort tot het onderhoud. Dit past in de visie van de aandeelhouders van PolanenPark (SADC, gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, RON en provincie Noord-Holland) op ondernemerschap en marktgericht ontwikkelen van werklocaties.

De feestelijke ondertekening vond plaats in restaurant de Zoete Inval