Grand opening Hikvision op Bedrijvenpark De President

  21 juni 2016  |    Kennisartikel, Nieuws

Op vrijdag 24 juni was de Grand opening van de nieuwe Europese hoofdvestiging van het Chinese bedrijf Hikvision Digital Technology op bedrijvenpark De President. Vanuit de locatie in Hoofddorp wordt de Europese Sales & Marketing, distributie en technische ondersteuning gerealiseerd.

Het pand is in opdracht van Hikvision door aannemer Hercuton ontwikkeld en gebouwd. Het bestaat uit een kantoor (inclusief showroom, trainingsruimtes etc.) van 2.000 m2 en een bedrijfsruimte van 4.500 m2 op een perceel van 9.525 m2. Gelegen aan de Dirk Storklaan ligt het pand aan één van de hoofdassen van De President. Momenteel werken er ruim 70 mensen op deze locatie.

Meer dan 17.000 medewerkers
Hikvision is wereldwijd marktleider als leverancier van kwalitatief hoogwaardige digitale video-surveillance producten en oplossingen. Sinds de oprichting in 2001 is het bedrijf indrukwekkend gegroeid. In slechts 15 jaar is Hikvision een wereldspeler met meer dan 17.000 medewerkers geworden, met 14 vestigingen over de gehele wereld, afnemers in meer dan 100 landen en een marktaandeel van meer dan 35% in China. De nabijheid van en de snelle verbinding met Schiphol maken bedrijvenpark De President in Hoofddorp tot de ideale vestigingslocatie voor Hikvision.

Jaarlijkse groei 50-70%
De groeicijfers van Hikvision liegen er niet om. De afgelopen jaren groeide het bedrijf elk jaar tussen de 50 tot 70 procent. Dit heeft uiteraard gevolgen voor het aantal werknemers en de benodigde ruimte de komende jaren. Op De President vond men de benodigde ruimte en mogelijkheid om toekomstig nog verder uit te breiden.

Bedrijfsactiviteiten
Met veel oog voor detail is het pand zowel van binnen als van buiten op hoog niveau afgewerkt. In de speciaal ingerichte ‘rooms’ wordt in de diversiteit aan mogelijkheden van de producten getoond. Van de beveiliging van retailproducten, kinderkamers en winkelcentra tot bewakingsmogelijkheden in casino’s.

In de kantine wordt de Chinese invloed duidelijk. Zo is er een groot aanbod van zelfgemaakte Chinese producten. Het welzijn van werknemers is belangrijk voor het bedrijf. En dat is niet alleen merkbaar aan het aanbod van bijvoorbeeld zelf te maken verse jus d’orange, maar zeker ook aan de royale tuin met waterpartij en diverse zitgelegenheden op het terrein.

Bedrijvenpark in trek
Het bedrijvenpark (ca. 100 hectare groot, waarvan 52 hectare uitgeefbaar) biedt lokale, regionale en internationaal georiënteerde bedrijven hoogwaardige vestigingsmogelijkheden. Sinds de start van de ontwikkeling in 2008 hebben zo’n vijftig grotere en kleinere bedrijven zich reeds gevestigd, waaronder Lexpoint, Staples, Nelson, Master Totaalinrichting en Scotch & Soda. De vraag neemt nog steeds toe. In de eerste fase van deelplan 1 is nog slechts 6,5 hectare beschikbaar terwijl de eerste gesprekken over vestiging op deelplan 2 van de eerste fase (10,7 hectare groot) worden gevoerd.

Bezoekers van De President kunnen er ook niet om heen: hier wordt gebouwd. Tweemaal nieuwbouw, tweemaal uitbreiding. Redenen als de ligging op steenworp afstand van de A4, A5 en het NS station Hoofddorp spelen daarin zeker een rol, maar er is meer dan alleen de centrale ligging, goede bereikbaarheid, directe beschikbaarheid en het actieve en hoogwaardige parkmanagement. Op het terrein zitten succesvolle ondernemers die de crisisperiode goed hebben doorstaan. Een gemêleerd gezelschap uit verschillende branches en van verschillende grootte die elkaar goed aanvullen. En dat succes wordt in Hoofddorp en omgeving gezien en maakt nieuwsgierig.

Hikvision kon niet meer uit de voeten op het naastgelegen Graan voor Visch, een heeft op De President de ruimte gevonden om te groeien. Sky Group (logistieke dienstverlener) en DRT (datacenter) zijn ook gestart met bouw van hun nieuwe pand en zullen later dit jaar hun intrek nemen. Schwalbe Nederland (specialist fietsbanden) en Royal Textile (groothandel in bedtextiel) groeiden uit hun jasje en realiseerden onlangs uitbreiding. Kortom, volop bedrijvigheid op De President.