Innovatieve Engelse straatnamen vastgesteld voor Schiphol Trade Park

  6 juli 2016  |    Nieuws

De toekomstige straten, wegen en avenue’s van Schiphol Trade Park hebben vanaf nu een naam. De Engelse straatnamen, onlangs vastgesteld door de straatnamencommissie van de gemeente Haarlemmermeer, zijn de eerste doorkijk naar de ambitie en het duurzame en innovatieve karakter van deze werklocatie. Met klinkende namen als ‘Imagination Avenue’, ‘Sparks Avenue’, ‘Twist’, ‘Leap’, ‘The Brink’ en ‘Airborne Avenue’ legt Schiphol Trade Park de link tussen het taalgebruik van innovatieve ondernemers, het unlikely landscape en de nieuwe denkwijze die kenmerkend is voor deze historische plek.Engelse straatnamen in de gemeente HaarlemmermeerOp Schiphol Trade Park ontstaat de eerste circulaire en duurzame hotspot ter wereld waar nationale en internationale ondernemers samen zullen werken aan de transitie naar een meer duurzame inrichting van de economie. Schiphol Trade Park is het vestigingsmilieu voor internationaal georiënteerde ondernemingen die duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel hebben staan. Om het internationale karakter te onderstrepen is gekozen voor Engelse staatnamen. De gemeente Haarlemmermeer onderschrijft hiermee de ambitie van Schiphol Trade Park om op deze plek de eerste circulaire en duurzame hotspot ter wereld te realiseren.

Bekijk hier de straatnamenkaart schiphol trade park

Een paar straatnamen uitgelicht

  • De ´Imagination Avenue´ verwijst naar verbeelding. Denk hierbij aan de positieve verbeeldingskracht van de innovatieve en duurzame ondernemers die zich hier vestigen.
  • ‘Leap’ verwijst naar zowel de overdrachtelijke sprong, ‘a leap of faith’ als ook naar een sprongetje in het landschap, een kleine heuvel.
  • ‘Pivot Lane’ verwijst naar de spilfunctie, die innovatieve ondernemers altijd al hebben bij verandering. Het vraagt weinig verbeelding om dit ook te zien als letterlijk keerpunt op een plattegrond.

Met een kleine knipoog

Om het concept luchtig te maken, heeft Schiphol Trade Park ervoor gekozen om zo hier en daar een knipoog toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan Sparks Avenue. Dat is zowel de vonk die nodig is om een idee tot wasdom te laten komen als ook een geografische verwijzing naar het wereldberoemde Park Avenue in New York. Maar ook aan The Brink. Deze naam verwijst naar de randen der dingen, die veel ondernemers toch vaak verkennen om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn. Als ook naar de historische Brink, een gezamenlijke ontmoetingsplek in een dorp of op een plein.