Inschrijving SHARE Award 2024 geopend – innovatieve bedrijven gezocht

  3 juli 2024  |    Nieuws

De inschrijving voor de SHARE Award 2024 is geopend! De prijs is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat uitblinkt in duurzame innovatie en pionieren. SHARE Haarlemmermeer is hét innovatieve netwerk in de regio en een initiatief van SHARE founders uit het bedrijfsleven (waaronder SADC) en gemeente Haarlemmermeer. Kennis en inspiratie delen rond slimme duurzame innovatieve oplossingen. Elkaar versterken. De regio barst van het talent op het gebied van wetenschap, techniek en duurzame innovaties. Wie wint de SHARE Award 2024? De prijsuitreiking is op woensdag 13 november tijdens de feestelijke jubileumeditie: 15 jaar SHARE Haarlemmermeer.

SHARE Haarlemmermeer is een netwerkplatform dat focust op innovatieve ontwikkelingen en kansen in de regio en baanbrekende duurzame cases en bedrijven. Uit alle inzendingen selecteert de jury, bestaande uit de SHARE founders, drie bedrijven voor de shortlist van de SHARE Award 2024. De jury beoordeelt deze drie bedrijven op hun innovatieve en duurzame ambities. Wat vooral zwaar weegt bij de beoordeling is hoe het bedrijf zich duurzaam innovatief onderscheidt. Welke voorbeelden zijn er van de impact van het bedrijf binnen en buiten haar sector? Wat is de relevantie van het bedrijf voor Haarlemmermeer en de Metropoolregio Amsterdam? Wat zijn de mogelijkheden voor spin-off en opschaling?

Aanmelden

Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden, maar ook anderen kunnen een bedrijf aanmelden. Voorwaarde is dat een bedrijf uit de gemeente Haarlemmermeer of de Metropoolregio Amsterdam komt of een directe relatie met deze gebieden heeft. Aanmelden kan tot en met dinsdag 1 oktober 2024 door een korte toelichting te sturen naar: externebetrekkingen@haarlemmermeer.nl Eerdere winnaars van de SHARE Award en leden van de SHARE Stuurgroep zijn uitgesloten van deelname.

Uitreiking SHARE AWARD 2024 tijdens speciale 15 jaar SHARE Jubileumeditie

De winnaar van de SHARE Award 2024 wordt bekendgemaakt op woensdag 13 november 2024. Dan is de speciale editie van SHARE Meets in theaterzaal Head First op Park 20|20. Het netwerkplatform SHARE Haarlemmermeer is sinds 2009 een podium voor innovatieve ontwikkelingen en kansen in Haarlemmermeer en de Metropoolregio Amsterdam, en viert in 2024 haar jubileum. Tijdens deze speciale jubileumeditie vieren we vijftien jaar SHARE Haarlemmermeer groots en blikken we vooruit op nieuwe plannen, kansen en partnerschappen. Hoe is SHARE begonnen? Wat zijn de hoogtepunten? Hoe kunnen we samen de impact vergroten en versnellen? Sprekers zijn onder andere Commissaris van de Koning provincie Noord-Holland Arthur van Dijk, tevens medeoprichter van SHARE Haarlemmermeer in 2009, Marja Ruigrok wethouder Economie & Innovatie Haarlemmermeer, Maartje Bregman bestuurslid van De Jonge Klimaatbeweging en oprichter van het positieve tijdschrift Happy Times en professor David Abbink, hoogleraar Human-Robot Interaction TU Delft.

Eerdere winnaars

De SHARE Award wordt dit jaar voor de 13e keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn: BioBound Circular Plastics, Pharos Hoofddorp, Hero Balancer, Algae Innovations, The Waste Transformers, Rigo Verffabriek, Vital Places, Nijssen Recycling, Miscanthusgroep en Park 20|20. Zij dragen met hun innovatieve voortrekkersrol op inspirerende positieve wijze bij aan ontwikkelingen in Haarlemmermeer en Metropoolregio Amsterdam.

SHARE Haarlemmermeer

Duurzaamheid gaat verder dan energie, mobiliteit, afvalscheiding, hergebruik van grondstoffen of biodiversiteit. Het gaat over de manier waarop we in de toekomst willen wonen, werken, leren en leven. Haarlemmermeer heeft de sterkste lokale economie van Nederland en de Metropoolregio Amsterdam is één van de sterkste regionale economieën van Europa. Dat biedt enorme kansen om samen te werken. Daarvoor zijn coalities en verbintenissen nodig, ruimte om te experimenteren en uitwisseling van ervaringen en inzichten. SHARE Haarlemmermeer is een initiatief van de founders: Royal Schiphol Group, SADC, Rabobank, Dura Vermeer, Schenk Makelaars, en de gemeente Haarlemmermeer. Elk kwartaal organiseert SHARE Meets een pop-up bijeenkomst op een inspirerende locatie in de regio. Doel is om in een informele, interactieve setting te werken aan kennis rondom slimme innovaties. Je bent welkom. Kijk voor de agenda op: www.sharehaarlemmermeer.nl