Interxion: “Veel collega’s hebben een marine-achtergrond”

  31 oktober 2018  |    Nieuws

War for Talent? Daar merken wij niet veel van

Michael van den Assem is algemeen directeur van datacenter Interxion. Een goed bedrijf kan niet zonder goed personeel. Wat doet Interxion om goede mensen te krijgen en te houden?

Blijvende groei
“Het hele bedrijfsleven is afhankelijk van datacenters. Voor de opslag van data, voor netwerkverkeer…. En dus moeten er meer gebouwd worden. Schiphol Logistics Park is daar een ideale plek voor, ik geloof in deze locatie. Rond ons kantoor is er volop bedrijvigheid. Er wordt gebouwd aan de uitbreiding van datacenter AMS8 en de voorbereidingen voor de bouw van het volgende datacenter, AMS10, zijn in volle gang. Interxion bouwt volop aan de toekomst én aan de ‘cloud’. En er is hier ruimte voor verdere uitbreiding, wel zo handig als je – zoals Interxion – een blijvende groei verwacht. Het klopt dat datacenters veel energie kosten, die helaas niet onuitputtelijk is. Moderne datacenters als de onze zijne norm efficiënt wat betreft stroomverbruik. Het bezwaar dat er te veel datacenters in Nederland worden gebouwd, klopt niet. Als die datacenters er niet zouden zijn, zou elk bedrijf, groot of klein, zijn eigen datacenter moeten hebben. En dat kost nog meer kostbare energie.”

Enthousiasmeren en interesseren
“Kenmerken aan werken bij een datacenter? Je strikt houden aan duidelijk geformuleerde regels en werken volgens procedures en protocollen. Daarnaast moet je flexibel zijn, een datacenter draait namelijk 24 uur per dag, zeven dagen per week. Wat dat betreft heeft het vak heel veel weg van bijvoorbeeld werken bij defensie. Veel collega’s hebben dan ook een marine-achtergrond.

Het is altijd een uitdaging om aan de juiste werknemers te komen. Op onze jongtalentendag willen we jongeren enthousiasmeren. Ze krijgen workshops, een rondleiding en collega’s leggen uit hoe leuk en interessant het is om in een datacenter te werken. Datzelfde doen we tijdens de internationale Girls on ICT Day, maar dan alleen met meisjes en vrouwen. Dat is ieder jaar weer groot succes.”

Voor je mensen zorgen
“Millennials zijn loyaal tot een bepaalde grens, dat weten we. Goede mensen zijn geweldig om te hebben, maar ze kunnen op een bepaald moment een andere uitdaging aangaan. We bieden dan ook goede doorgroeimogelijkheden, bij ons hier, op Schiphol Logistics park, maar ook in een van de datacenters elders in Europa. Maar het belangrijkste vind ik dat je gewoon goed voor je menen moet zorgen. Van een goede verzorgde en gezonde lunch tot familiedagen en bedrijfsuitjes. En, misschien wel het allerbelangrijkst, praten met elkaar. Ik durf te beweren dat ik alle mensen hier bij naam ken, en ik ben zeker niet de enige. Van verplichtingen houden we niet.”

Bron: Interview SADC Magazine Faces #1

Foto: Shutterstock.com