Intralox op Schiphol Trade Park ingehuisd

  1 augustus 2023  |    Nieuws

Het Europese hoofdkantoor van Intralox, L.L.C. – toonaangevende wereldwijde leverancier van modulaire kunststof transportbanden – is naar haar nieuwe pand aan de Circular Avenue op Schiphol Trade Park verhuisd. Met dit nieuwe onderkomen heeft Intralox meer montage- en magazijnruimte en kan het bedrijf voldoen aan de huidige en toekomstige groei van het bedrijf en hun klanten. De modulaire kunststofassemblagefaciliteit wordt verdubbeld en de magazijnruimte zelfs verdrievoudigd.

Daarnaast heeft het hoofdkantoor een speciaal trainingscentrum voor het Commercial Food Sanitation-team van Intralox, dat regelmatig trainingen voor klanten organiseert, en een technologisch democentrum en een Conditioning Control Center waar producten van klanten kunnen worden getest op specifieke aandachtsgebieden, zoals vriesprestaties, productuitlijning en overdrachten.

“De verhuizing is een weerspiegeling van de nadruk die we leggen op continue verbetering en het vertrouwen dat onze klanten in ons stellen”, aldus Intralox–Europe General Manager Jeroen Neuhof. “Deze uitbreiding stelt ons niet alleen in staat om onze assemblagecapaciteit onmiddellijk te vergroten, maar de nieuwe trainings- en testcentra zullen onze klanten ook een enorme meerwaarde bieden.”

Excellent en natuurinclusief

De nieuwe faciliteit is gebouwd volgens het beoordelingsniveau BREEAM Excellent. Intralox heeft geïnvesteerd in de nieuwste duurzame technologieën, zoals zonne-energie en batterijopslag, en is lid van het eerste virtuele net van Nederland, gevestigd op Schiphol Trade Park. Het nieuwe hoofdkantoor voldoet aan de hoge duurzaamheidseisen die Schiphol Trade Park stelt, maar voorziet bovendien in een hoge mate van natuurinclusiviteit. Zo valt het ontwerp van Intralox op door het groengebruik in de buitenruimte, maar ook door de keuze van materialen (hout) en opzet (ruimer, groener, parkachtig). Zo zijn er meerdere tuinen waar werknemers aangenaam kunnen verblijven en zijn er vijvers en een paddenpoel. Alle bijgebouwen zijn niet meer uit metaal maar uit hout opgetrokken wat het beeld ten goede komt. Daarnaast is voor duurzamere materialen gekozen.

Intralox, opgericht in 1971, heeft zijn wereldwijde hoofdkantoor in de Verenigde Staten en vestigingen over de hele wereld, waaronder Europa, China, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Australië, India en Japan.

Bron: Intralox