itsme geopend op bedrijvenpark PolanenPark

  9 september 2016  |    Nieuws

“Tijd en plaats worden anders overbrugd”

Donderdag 8 september heeft itsme haar nieuwe regiokantoor met magazijn op bedrijvenpark PolanenPark officieel in gebruik genomen. Op de nieuwe vestiging verzorgen zo’n twintig medewerkers de leveringen aan business-to-business klanten in Nederland.

itsme is een  internationale  bedrijvengroep die innovatieve techniek en distributie biedt aan industrie, machinebouw, modulebouw en industrieel installateurs. Het bedrijf heeft een jaaromzet van circa 200 miljoen euro, 520 medewerkers en een dekkend netwerk met  vestigingen in Nederland, Duitsland, België, Roemenië en Spanje.

Peter Leeflang, directeur eigenaar van itsme: “We hebben in relatief korte tijd veel bereikt met onze vestiging in Amsterdam en groeiden uit ons jasje. Ook hebben we de  keuze  gemaakt om terug te gaan in het aantal vestigingen, en juist te investeren in grotere vestigingen. PolanenPark is daar een voorbeeld van. We zijn terug waar we ooit begonnen zijn; namelijk als groothandel.” Echter, tijd en plaats worden tegenwoordig op een andere manier overbrugd. Dat resulteert in grotere magazijnen waar alles bij elkaar komt.

Door de huidige interneteconomie wordt kwaliteit nog belangrijker, ook voor itsme. Leeflang: “Wij concurreren niet op prijs maar op kwaliteit. Onze binnendienst toetst niet alleen alle producten, maar kijkt altijd of het niet beter kan. Uw huisarts is als onze binnendienst.” itsme is de spil in het web van de toelevering van producten van grote partijen in de maakindustrie. Veel van de klanten van itsme ontwikkelen zich internationaal of multinationaal. “We ondersteunen hen daar zoveel mogelijk in. Zo verzorgen wij bijvoorbeeld het beheer en de regulatie van de voorraden van onze klanten. De gedachte daarachter is wat ons betreft simpel: als onze klant niet succesvol is, zijn wij het ook niet. Als hij wel succesvol is, hebben wij ons werk goed gedaan! itsme making you succeed. “

Wethouder Van Haeften van gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is blij met de komst van itsme naar PolanenPark. PostNL en Air Products vestigden zich al eerder op deze locatie waarbij de bereikbaarheid van het bedrijvenpark de doorslag gaf, net zo als nu bij itsme. Daarnaast verwacht Molenaar Haarlem begin 2017 haar nieuwe pand op PolanenPark te kunnen betrekken. Tijdens de opening overhandigde Van Haeften itsme een echt collectorsitem, namelijk een bord met daarop een afbeelding van het oude gemeentehuis van de gemeente. Met recht een collectorsitem omdat gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude in 2019 gaat fuseren met gemeente Haarlemmermeer.

Over itsme
itsme richt zich met een gevarieerd aanbod van elektrotechniek en werktuigbouw op industriële eindgebruikers, machinebouwers, paneelbouwers en technische installateurs. Janssen de Jong Projectontwikkeling bouwde voor itsme op PolanenPark het nieuwe regiokantoor met magazijn.

Qua profilering past itsme uitstekend op PolanenPark, dat ruimte biedt aan bedrijven in de hogere milieucategorieën.