Jeanet van Antwerpen neemt afscheid van SADC

  19 april 2021  |    Nieuws

Op 15 april nam Jeanet van Antwerpen als directeur in kleine kring afscheid van haar collega’s bij SADC. Per 1 mei start zij in haar nieuwe functie bij BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling als directeur Noordoost en Midden.

Jeanet: “Helaas staat deze tijd niet toe om afscheid te nemen met een grote groep aanwezigen. Daarom wens ik de relaties, die ik niet persoonlijk heb kunnen spreken via deze weg het beste toe. En wil ik iedereen bedanken voor een goede samenwerking.”

De rol van directeur wordt, totdat een opvolger is aangesteld, waargenomen door Arno Jansen, manager financiën en MVO en Reinoud Fleurke, manager gebiedsontwikkeling.

In haar laatste column in het magazine Faces blikte Jeanet terug:

Disrupties die in één klap de regels van het spel veranderen. Gamechangers! We hadden er de laatste jaren de mond vol van. Managementboeken over ‘lean’, ‘agile’ en ‘futureproof ’ vlogen over de (digitale) toonbank, er waren trainingen en seminars. De grote waarschuwende ondertoon bij alles: hoe bespaar je jouw bedrijf een Kodakmomentje? U weet wel, dat goed draaiende bedrijf, bekend van de fotorolletjes, dat jammer genoeg geen brood zag in digitale fotografie?

Bij SADC actualiseerden we in 2015 onze langetermijnstrategie. Inspiratie haalden we bij Alice in Wonderland en haar gesprek met de mysterieuze Cheshire Cat: “Kunt u mij vertellen welk pad ik vanaf hier moet nemen?”. “Dat hangt helemaal af van waar u naar toe wilt”, zei de kat. “Het maakt me niet zo veel uit waar naartoe”, zei Alice. “Dan maakt het niet uit welk pad je neemt” zei de kat.

Het maakte ons wel uit waar we naartoe gingen. We zagen ontwikkelingen in economie en maatschappij, die het spel konden veranderen. Als eerste de transitie naar een circulaire economie. Die hebben we van harte omarmd.

We hebben het pad gekozen van het circulair ontwikkelen van onze business parks. Daarbij zagen we de digitalisering, die hoe we wonen, werken en leven verandert. We maakten ons bedrijf ‘digital fit’ en zijn het onderzoekspad op gegaan. Hoe gebruiken we digitalisering als middel om onze business parks meer toekomstbestendig te maken? En tot slot de vorming van en samenwerking binnen bedrijvenecosystemen. Niemand kan het meer alleen. Om concurrerend en van betekenis te blijven, werk je samen met andere bedrijven, groot en klein en met andere expertise dan je zelf hebt.

Stroomverleggers noemen we deze drie ontwikkelingen, vanuit de metafoor van de snelstromende rivier, waarin zo nu en dan een rotsblok de stroom verlegt. De kunst is om mee te bewegen met stroomversnellingen en vastliggende rotsblokken te mijden. Dan voorkom je omslaan en lukt het om door te gaan, de bocht om, steeds verder de rivier op. Deze editie van Faces staat vol met verhalen van stoere peddelaars, die uiterst behendig gevaarlijke watervallen weten te vermijden. Sterker nog, die er soms juist gebruik van maken. Dat lukt alleen als je heel snel kunt bijsturen én weet waar je naartoe wilt. Veel leesplezier!