Jeroen Neuhof van Intralox: ‘In de eenvoud zit onze kracht’

  10 juli 2024  |    Nieuws

In het ondernemersmagazine Haarlemmermeer into business verscheen een interview met Jeroen Neuhof, General Manager Europe bij Introlox, gevestigd op Schiphol Trade Park. Intralox is marktleider in modulaire kunststof transportbanden. In het interview hieronder vertelt hij er meer over.

Wereldwijd bijdragen aan het succes van ondernemingen

‘In de eenvoud zit onze kracht’

Het blikje cola wat je drinkt, het pak macaroni uit de supermarkt of de broek die je via Amazon koopt; al deze items zijn via modulaire kunststof transportbanden van Intralox getransporteerd. En hoewel je de onderneming dus niet per se van naam zal kennen, draagt ze wel bij aan het wereldwijde succes van een heleboel merken en ondernemingen die consumenten elke dag gebruiken. Jeroen Neuhof, General Manager Europe bij het Amerikaanse familiebedrijf, geeft ons een rondleiding in het Europees hoofdkantoor op Schiphol Trade Park in Hoofddorp.

 “Intralox begon ooit in Nederland, heel klein, in Amsterdam Zuidoost”, vertelt Jeroen. “De Amerikaanse business to business onderneming werd ruim 50 jaar geleden door J.M. Lapeyre opgericht, als machinale oplossing voor het probleem van handmatig garnalen pellen in Louisiana. Dit bleek de basis voor de modulaire kunststof transportband zoals die vandaag de dag in vele ondernemingen wereldwijd wordt gebruikt. Van de voedselindustrie tot in de grote verdeelcentra van postorderbedrijven en van bandenfabrikanten tot aan bierbrouwers; de banden van Intralox zorgen ervoor dat bedrijfsprocessen eenvoudig en efficiënt verlopen. Het is een heel makkelijk te onderhouden en duurzaam product, namelijk.”

Thuis op Schiphol Trade Park

“Toen we vanwege onze zeer sterke groei zochten naar een nieuw bedrijfspand, hebben we om verschillende redenen voor deze locatie op Schiphol Trade Park gekozen. Allereerst vanwege de goede bereikbaarheid. Veel van onze mensen komen met het openbaar vervoer naar hun werk, de ligging bij het station en busverbindingen is geweldig. En natuurlijk de ligging nabij Schiphol en de diverse snelwegen, dat is voor onze onderneming cruciaal. Ik kom zelf regelmatig op de fiets, dat is ook een heerlijk ritje. Er werken hier bij Intralox op ons Europese hoofdkantoor zo’n 600 mensen, die moeten hun werkplek goed kunnen bereiken. En uiteraard is het voor onze klanten ook heel prettig om ons zo makkelijk te kunnen bezoeken, vanaf de luchthaven ben je er zo. Ook wilden we graag in de regio Amsterdam blijven, en is het belangrijk dat het terrein voldoet aan onze eisen op het gebied van duurzaamheid. Dus dat we hier op Schiphol Trade Park de gelegenheid hebben gekregen ons pand te bouwen, is ontzettend fijn. We zijn daardoor onafhankelijk en hebben nog voldoende ruimte om te groeien.”

Service staat voorop

“We zijn een echt familiebedrijf met bijbehorende kernwaarden. Altijd bezig met het ontwikkelen, verbeteren en het leveren van oplossingen die de duurzame groei bij onze klanten wereldwijd stimuleren. De filosofie van onze oprichter hanteren we nog steeds. Hij vond dat de ondernemingen gebouwd moesten zijn op het elke dag doen van de juiste dingen en dat je klanten, werknemers en leveranciers eerlijk, open en met respect moet behandelen.

Bij veel van onze klanten is stilstand van een productielijn een absolute no-go. Onze schakelbanden zijn modulair, en dus makkelijk te onderhouden: we zijn zo in staat om heel de downtime tot een paar minuten te reduceren. Mocht er echter een nieuwe band nodig zijn dan kunnen we die heel snel op maat produceren, zelfs in 4 uur, doordat we hier in onze grote hal assembleren en een hoge voorraad aanhouden. Onze leverbetrouwbaarheid is ongekend hoog in de industrie. En doordat er in specialistische teams wordt gewerkt, is de oplossing altijd in de buurt. We gaan in alles voor lange termijn relaties met onze klanten, dan heb je wel wat hoog te houden. Daar werken we met zijn allen, elke dag opnieuw, met veel plezier voor.”

Aandacht voor de mens

“Als logisch onderdeel van ‘een familiebedrijf zijn’ is er bij onze onderneming veel aandacht voor de mens. We werken in zelfsturende teams, geven medewerkers veel ruimte om te groeien en te leren en vooral ook zelf bij te dragen aan innovatie binnen het bedrijf. Teamspirit en eigen verantwoordelijkheid zijn daarbij belangrijk, de cultuur is behoorlijk no-nonsense. Ik vind dat heerlijk en gedij daar erg goed in. Doordat ik geen eigen kantoor of werkplek heb bijvoorbeeld, schuif ik bij collega’s aan en houd daarom goed contact met alle delen van het bedrijf. Het is mooi om te zien dat we door deze locatie ook een heel nieuw arbeidspotentieel hebben aangeboord. Veel goede krachten uit Amsterdam Zuidoost zijn met ons meeverhuisd, maar ook technische toppers uit plaatsen als Leiden, Den Haag en Delft hebben ons weten te vinden. Dat is een luxe in deze tijden. Zelf heb ik het hier ook al bijna 20 jaar enorm naar mijn zin, het is mooi om mee te groeien met de onderneming!”