Kuehne + Nagel opent vestiging op Schiphol Logistics Park

  19 januari 2015  |    Nieuws

Op 19 januari 2015 opende Kuehne + Nagel haar kantoor op Schiphol Logistics Park.

In het najaar van 2014 waren de twee bedrijfshallen al in gebruik genomen. Beide hallen zijn elk 5.800 m2 bvo groot. Het kantoor meet circa 3.260 m2. Het nieuwe onderkomen biedt huisvesting aan de divisie Airfreight. De kavelgrootte bedraagt ca. 5,96 hectare, waarvan nu 2,34 hectare is bebouwd. De locatie biedt Kuehne + Nagel de mogelijkheid om haar operaties op Schiphol uit te breiden en samen te voegen in de komende jaren. Het bedrijfspand van Kuehne + Nagel is eigendom van WDP Nederland NV.

WDP Nederland NV is onderdeel van de Belgische groep en ontwikkelt en verhuurt logistiek en semi-industrieel vastgoed (opslagruimten en kantoren). De WDP groep heeft meer dan 2 miljoen m² panden in portefeuille. Dit internationaal vastgoed is verdeeld over meer dan 100 sites op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Frankrijk, Nederland en Roemenië. Eerder al ontwikkelde WDP een distributiecentrum op Schiphol Logistics Park waar Rapid Logistics is gevestigd.

Kuehne + Nagel International AG is een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener. Kuehne + Nagel biedt alle transportmodes van internationale verscheping – per zee, per lucht en over land – en beheert wereldwijd meer dan 7 miljoen vierkante meter aan opslagruimte. De omzet van Kuehne + Nagel, met hoofdkantoor in Schindellegi in Zwitserland, bedraagt meer dan 17 miljard euro.