PHB

PHB is actief op het gebied van de kwaliteitsverbetering en verduurzaming van bestaande werklocaties in de Metropoolregio Amsterdam (MRA), een samenwerkingsovereenkomst van de provincies Noord-Holland en Flevoland, 32 gemeenten, omgevingsdiensten en de Vervoerregio Amsterdam.

Voor wie?
Wij zijn er voor gemeenten, ondernemersverenigingen en ondernemers in de gehele Metropoolregio Amsterdam (MRA). Van IJmuiden tot Hilversum, van Lelystad tot Haarlemmermeer. Wij ondersteunen initiatieven met advies en begeleiding, om bedrijventerreinen te laten functioneren en waar mogelijk te versterken. Dat wil zeggen schoon, heel, veilig, verbeteren van de organisatie en duurzaamheid.

Waarom PHB?
Bedrijventerreinen zijn van groot belang voor de MRA*:

  • ca.250 bedrijventerreinen
  • Goed voor bijna 300.000 banen
  • € 30 miljard aan verdiensten per jaar
  • Goede papieren om in te spelen op de nieuwe economie (circulaire economie, smart industry, open innovatie, smart logistics en robotisering)

*Bron: Onderzoek herstructureringsopgave bedrijventerreinen MRA, juli 2018

Neutraal en kosteloos
PHB wordt aangestuurd en gefinancierd vanuit de MRA (Plabeka) en de provincie Noord-Holland. Daardoor kunnen wij neutraal en kosteloos advies en ondersteuning bieden.

PHB wordt uitgevoerd door Schiphol Area Development Company (SADC).

Praktijkvoorbeelden
Het Middenhavengebied in IJmuiden had een moeilijke aanloop om tot Georganiseerd Beheer te komen. Maar nu staat er een stevige BIZ. In de video over de oprichting van BIZ Havengebied IJmuiden vertellen zij hoe ze dit hebben bereikt. Ook het business park Spoorzicht in Nieuw-Vennep had een tweede ronde nodig voor de oprichting van de BIZ op Spoorzicht. In de video vertellen zij hoe zij toch tot een succesvolle BIZ zijn gekomen.

Bedrijvenpark De President in Hoofddorp en Kagerweg Energiepositief Beverwijk (Greenbiz IJmond) hebben hun bedrijventerrein verduurzaamd. Bekijk hier de video’s waarin ze vertellen hoe ze dat hebben aangepakt.

Meer informatie?

Marisol Elisabeth

06 – 82 80 99 45

m.elisabeth@sadc.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang uitnodigingen voor onze bijeenkomsten.

Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen

Voordelen

  • Ondersteuning en advies bij kwaliteitsverbetering en verduurzaming bestaande werklocaties en bij HIRB-subsidies
  • Kennisplatform
  • Intermediair tussen publieke en private partijen
  • Directe lijn met provincies Noord-Holland en Flevoland
  • Kosteloos advies

PHB is een initiatief van
 
Metropoolregio Amsterdam
Provincie Noord-Holland