Werknemers praten mee over ontwikkeling bedrijvenpark De President

  27 februari 2020  |    Nieuws

Hoe ziet jouw ideale bedrijvenpark eruit? Dat was de vraag van SADC, de parkmanagementvereniging en de gemeente Haarlemmermeer aan de werknemers op bedrijvenpark De President in Hoofddorp. Hoe kan je die vraag beter stellen dan tijdens een winterlunch op het bedrijvenpark zelf?

Op 12 en 14 november lieten tientallen werknemers zich de erwtensoep, broodje rookworst en vega boerenkool. In een verwarmde tent gingen de werknemers graag in gesprek met de mensen van SADC, de parkmanagementvereniging (bestaande uit een afvaardiging van de ondernemers) en de gemeente. En vice versa. Want de werknemers van de gevestigde bedrijven zijn belangrijke gebruikers en hebben waardevolle input voor de verbetering van het bedrijvenpark, en de ontwikkeling van toekomstige business parks.

Horeca, bushaltes en bereikbaarheid
De meeste werknemers laten weten op De President een prima werkplek te hebben gevonden. De algehele uitstraling van het bedrijvenpark vinden ze positief. Het is een prettige en veilige omgeving om te werken. Toch valt er nog wat te wensen. Zo is er onder andere behoefte aan een horecagelegenheid, meer doorgetrokken trottoirs en een betere busverbinding en bereikbaarheid.

Een aantal wensen is al opgepakt door de parkmanagementvereniging, SADC en/of de gemeente. Zo lopen er momenteel al gesprekken met geïnteresseerde partijen voor de horecakavel aan het water, bij het botenhuis. En is een aantal bedrijven gestart met een shuttledienst tussen het bedrijvenpark en het NS-station. Met de resultaten van het gebruik van deze pendelbusjes gaat de parkmanagementvereniging naar Connexxion om de terugkeer van bushaltes te beargumenteren. Bereikbaarheid is een onderwerp dat bij de werknemers op De President speelt, maar ook in de hele Randstad. De wegen rondom slibben tijdens de avondspits steeds vaker dicht. Het was enige tijd rond De President extra druk door de afsluiting van de Hoofdweg. Gelukkig is de weg alweer geruime tijd open. Maar de toenemende verkeersdrukte heeft de aandacht van de gemeente, die werkt aan een mobiliteitsplan voor heel Haarlemmermeer. Naar aanleiding van de lunchparticipatie met werknemers, gaat de gemeente bekijken of de trottoirs langs de nog onbebouwde kavels op voorhand kunnen worden doorgetrokken wat het wandelen tijdens bijvoorbeeld de lunch aangenamer en veiliger maakt.

Waardevolle input
De werknemers hebben ook hun mening gegeven over faciliteiten die zij wel of niet graag zouden willen zien op een business park. Deze input nemen we mee in ontwikkelingen van onze andere business parks, waaronder De President fase 2, Schiphol Trade Park en PolanenPark.