Minerva bouwt nieuw distributiecentrum Scotch & Soda op De President

  7 juli 2021  |    Nieuws

Minerva Development is gestart met de bouw van het nieuwe omnichannel distributiecentrum van Scotch & Soda op bedrijvenpark De President. Op een perceel van bijna 23.000 m2 ontwikkelt Minerva Development een state-of-the-art warehouse van circa 20.000 m2, ontworpen door Dedato Architecten. De oplevering door Dijkham Bouw staat gepland voor april 2022.

Modebedrijf Scotch & Soda zal vanuit het nieuwe pand aan de John Henry Wiltonlaan op De President 1.2 in Hoofddorp haar activiteiten uitbreiden, naast de bestaande vestiging op het naastgelegen business park De President 1.1 dat blijft bestaan. Het nieuwe pand is voorzien van 16 loading docks, een kantoor van 1.200 m2 en volledig onderkelderd dat parkeerruimte voor 100 auto’s biedt. Het all-electric gebouw is zo ontworpen dat het aan de hoogste duurzaamheidsambities voldoet. Behalve aan de binnenzijde zijn die ambities ook door de groenterrassen aan weerszijden van het logistiek centrum zichtbaar.

Rob de Groot, Minerva Development BV: “Het gebouw wordt modern, esthetisch fantastisch en duurzaam. In het ontwerp is gekozen voor veel groen aan de gevels.” De noordzijde van het gebouw wordt voorzien van groene zuilen: ze zullen voor een groot deel de gevel bedekken. Aan de westgevel komen – in de inhammen van het gebouw – potten en bakken met groen. “Hoogwaardig design en het mooie groen passen goed bij Scotch & Soda, de toekomstige gebruiker van het pand.”

Naast bijdragen aan biodiversiteit en het duurzaam gebruik van energie draait het bij de ontwikkeling van dit gebouw volgens De Groot vooral ook om het creëren van een prettige, veilige en gezonde werkomgeving voor de medewerkers van het Nederlandse modemerk. Gebruik en naleving van het zogenaamde WELL GOLD certificaat speelt hierin een belangrijke rol, aldus De Groot. “Vanzelfsprekend wordt het hele gebouw duurzaam gebouwd en duurzaam in gebruik, maar WELL is specifiek gericht op de gezondheid en het welzijn van de gebruikers van het gebouw.”

Eelco Kienhuis, Salesmanager SADC: “We zijn enorm trots dat we dit traject zo snel hebben weten te realiseren, alle partijen zijn tot het uiterste gegaan. De energie en de ambities van Minerva liggen geheel in lijn met die van SADC, wat het gemakkelijk maakt om tot deze prachtige ontwikkeling te komen. Eentje die aansluit bij toekomstvisie, voldoet aan de hoge duurzaamheidstandaard, en een echte eyecatcher van de nieuwe entree van De President fase 1.2 is.”

De bouw is via de webcam hier te bekijken.

Bron: SADC en Cobouw