Molenaar Haarlem opent haar deuren op bedrijvenpark PolanenPark

  15 maart 2017  |    Nieuws

Zaterdag 11 maart was de feestelijke opening van Molenaar Haarlem op bedrijvenpark PolanenPark. Op een perceel van 6.800 m2 zijn een kantoor, loods en buitenopslag officieel in gebruik genomen. De verhuizing van alle materieel vond al in december 2016 plaats. Het was niet alleen een feest vanwege de verhuizing naar het nieuwe pand, maar Molenaar Haarlem vierde ook haar 135e verjaardag.

Tijdens de opening heeft wethouder Van Haeften namens PolanenPark een groot kunstwerk overhandigd van een rijplaat, met daaruit het logo van Molenaar Haarlem gestanst. De gemeente en de ondernemersvereniging PolanenPark hebben ook een kunstwerk als cadeau aangeboden. De kleinkinderen van de heer Molenaar verrichtten  middels een druk op een grote rode knop de openingshandeling.

Molenaar Haarlem, een verhuur- en handelsbedrijf in stalen en kunststof rijplaten, kraan- en loopschotten, is al 135 jaar in Haarlemmerliede gevestigd. De huidige locatie was niet optimaal meer vanwege de smalle toegangsweg dwars door de dorpskern van Penningsveer. Een geschikte nieuwe locatie voor uitbreiding werd gevonden op PolanenPark: een toplocatie met ruimte voor de hogere milieucategorieën. Duurzaamheid en representativiteit staan hier hoog in het vaandel. PolanenPark is daarmee ook voor Molenaar Haarlem een zeer geschikte locatie in de Metropoolregio Amsterdam.

Intensieve samenwerking
SADC heeft Molenaar Haarlem geholpen bij de overstap naar deze nieuwe locatie, ook namens de aandeelhouders van PolanenPark (gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Provincie Noord-Holland, RON en SADC). Molenaar Haarlem heeft zich in het verkoopproces laten bijstaan door Schenk Makelaars Consultants. Zowel voor  SADC, Molenaar en voor de regio –  in het bijzonder voor het dorp Haarlemmerliede – is dit een goede oplossing. Samen met de reeds gevestigde partijen zoals Air Products, itsme en PostNL en de partijen waarmee PolanenPark nog in gesprek is, is de ontwikkeling van het bedrijvenpark goed op gang gekomen.