Montea bouwt voor Bakkersland op Green Park Aalsmeer

  23 november 2015  |    Nieuws

Montea heeft op Green Park Aalsmeer een perceel gekocht met een oppervlakte van 60.000 m². Hier is Montea gestart met de ontwikkeling van een gebouw van 40.000 m2, waarvan 30.000 m2 al is verhuurd aan Bakkersland.

Bakkersland tekende voor het pand een huurovereenkomst met een vaste looptijd van 20 jaar en zal het gebouw inrichten tot een van de grootste bakkerijen van Europa. Voor de resterende 10.000m² opslaghal met kantoren is Montea al in contact met diverse kandidaat-huurders. De oplevering van het nieuwe gebouw is gepland voor oktober 2016.
“Wij zijn heel trots dat het mooie bedrijf Bakkersland voor Aalsmeer heeft gekozen om zich te vestigen. De keuze is mede door de goede bereikbaarheid op Green Park Aalsmeer gevallen. Via de N201 zijn Amsterdam, de A2, A4, A5 en A9 vlakbij. Ook goed dat het gerenommeerde vastgoedfonds Montea zo’n investering wil doen in Aalsmeer. Dat is goed voor het vertrouwen en heel goed voor onze economie”, aldus wethouder Economische Zaken Ad Verburg.

Duizenden broden per dag
Bakkersland levert brood, gebak en specialiteiten aan diverse supermarktketens in Nederland. Deze nieuwste Bakkersland productielocatie wordt één van de meest moderne, efficiënte en duurzame bakkerijen van Europa. De komst van de nieuwe bakkerij betekent veel voor de werkgelegenheid in de regio rondom Aalsmeer.

 

Montea
Montea is een beursgenoteerd vastgoedfonds, gespecialiseerd in de ontwikkeling en het beheer van logistieke vastgoedoplossingen voor haar klanten in Nederland, België en Frankrijk. Ook op Green Park Aalsmeer ontwikkelt Montea dit project via een partnership met de huurder binnen de contouren van een polyvalent logistiek gebouw.