Eerste paal geslagen voor nieuw onderkomen van Thomsen Select op Schiphol Logistics Park

  13 november 2017  |    Nieuws

Montea en Durfort Vastgoed zijn op een kavel van bijna 1,5 hectare gestart met de bouw van een logistiek centrum op Schiphol Logistics Park, deelgebied West-Noordzijde. Thomsen Select is de eerste huurder. Aannemer Aan de Stegge verwacht het bedrijfspand van belegger  Montea in april 2018 op te leveren. Woensdag 22 november werd de eerste paal geslagen door Adam Elzakalai, wethouder EZ Gemeente Haarlemmermeer, en Thom Grusewski van Thomsen Select.

Het logistiek centrum zal bestaan uit ca 4.500 m² opslagruimte en twee kantoorunits van totaal ca. 900 m2. Inmiddels is een eerste huurovereenkomst gesloten met Thomsen Select, een onderneming gericht op groupage en transport van luchtvracht. Dit bedrijf zal haar vestiging in De Hoek/Hoofddorp verruilen voor de nieuwe vestiging. Het nieuwe onderkomen van Thomsen Select biedt plaats aan 25 medewerkers en 20 vrachtwagens. Thomson Select zal de helft van het pand huren voor een vaste periode van 10 jaar. De overige 50% en de strategisch gelegen, afzonderlijke truckparking van ca 3.000 m² zullen op de huurmarkt worden aangeboden.

Industrial Real Estate Partners adviseerde Durfort en Montea bij de totstandkoming van de samenwerking van deze ontwikkeling. BT Makelaars treedt op als verhurende makelaar voor Durfort.

Cees Smit, directeur Durfort Vastgoed: “De zeer constructieve en prettige samenwerking met SADC in combinatie met de unieke ligging van Schiphol Logistics Park ten opzichte van Schiphol, de A4 en de N201 hebben de basis gelegd voor de totstandkoming van dit project. Ik verwacht dat Thomsen Select vanuit deze nieuwe vestiging haar bedrijfsactiviteiten in de toekomst succesvol kan voortzetten en uitbreiden.”

Hylcke Okkinga, directeur Montea: “Door onze jarenlange ervaring met ontwikkeling op luchthavens, kunnen we goed inspelen op de behoefte en vraag van forwarder en logistieker”.

Arnoud van der Wijk, projectleider Schiphol Logistics Park/SADC: “Wij zijn verheugd dat Durfort, Montea en Thomsen Select Schiphol Logistics Park als belangrijke logistieke hotspot zien. Dit bevestigt de toekomstwaarde van ons logistiek bedrijventerrein op één van de meest strategische locaties van Schiphol.”

Over Durfort Vastgoed
Durfort Vastgoed, opgericht in 1998, heeft in de periode tot 2010 voornamelijk in de regio Schiphol gebiedsprojectontwikkeling uitgevoerd in opdracht van derden. Vanaf 2010 zijn deze activiteiten, al dan niet in samenwerking met derden, voor eigen rekening en risico voorgezet. De ontwikkeling van bedrijfsvastgoed in de Metropoolregio Amsterdam en woningen in het Gooi vormen de kernactiviteit.

Over Montea
Montea Comm. VA is een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht (SIRP – SIIC), gespecialiseerd in logistiek vastgoed in België, Nederland en Frankrijk. Per 30/09/2017 vertegenwoordigt de vastgoedportefeuille een totale oppervlakte van 901.287 m², verspreid over 52 locaties. Montea Comm. VA is sinds eind 2006 genoteerd op Euronext Brussel (MONT) en Parijs (MONTP).