Nederland als Circulaire Hotspot gestart op Schiphol Trade Park

  9 juli 2015  |    Interview, Nieuws

Onder grote belangstelling kwamen op 8 juli diverse invloedrijke Nederlanders uit overheid en bedrijfsleven bij elkaar.

Prins Carlos de Bourbon de Parme: “Met samenwerking in onze genen kunnen wij in Nederland koplopers zijn als circulaire hotspot.”

Daan Roosegaarde presenteerde zijn visie op een circulaire samenleving en mede-initiator Prins Carlos de Bourbon de Parme gaf het startsein voor het programma ‘Nederland als Circulaire Hotspot’, in de aanwezigheid van de 25 ondersteunende partijen.

Daan Roosegaarde: “De circulaire economie is voor veel mensen nog wel even wennen”.

Het programma ‘Nederland als Circulaire Hotspot’ zal zich in 2016, tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de EU, op verschillende wijzen profileren: zo komt er bij Schiphol een expositieruimte waar ondernemers hun circulaire paradepaardjes kunnen laten zien en worden er inkomende handelsmissies georganiseerd.

Guido Braam, Circle Economy: “Je moet transitiepaden ontwikkelen. En laten we het cynisme vooral achter ons laten.”

Park 20|20 en Schiphol Trade Park zullen het middelpunt zijn van deze activiteiten. In aanloop naar het voorzitterschap zullen tientallen prominente ondernemers en beleidsmakers uit Nederland maar ook daarbuiten worden uitgedaagd om hun visie te geven op ‘Nederland als Circulaire Hotspot’. Delta Development Group heeft daartoe een samenwerkingsovereenkomst met Circle Economy.

Coert Zachariasse, Delta Development Group: “Circulaire economie zit tussen verlangen en noodzaak. Hier maken we het waar: het circular economy hotbed in The Valley maakt de cirkel concreet.”

The Valley: Nationaal circulair icoonproject op Schiphol Trade Park

Op 8 juli is ook de samenwerking gestart tussen Schiphol Trade Park (met als aandeelhouders SADC , Schiphol Real Estate en gemeente Haarlemmermeer) en Valley CV (met Delta Development Group, Volker Wessels en Reggeborgh). Tevens tekenen Delta en Eneco de start van hun samenwerking om samen met partners een circulair energieconcept te ontwikkelen in The Valley. Deze samenwerkingen markeren de start van de ontwikkeling van The Valley als Nederlands Icoonproject binnen het programma ´Nederland als circulaire hotspot´.

John Nederstigt, wethouder Haarlemmermeer liet zich van zijn filosofische kant zien: “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Heb lef en sla het pad van de circulaire economie in. De urgentie voel je als je naar je kind kijkt.”

Het centrale innovatiegebied ‘The Valley’ wordt binnen Schiphol Trade Park de nationale en internationale motor voor de transitie naar een circulaire economie en wereldwijd de locatie waar circulaire ontwikkelingen samenkomen.

Jeanet van Antwerpen, SADC: “We ontwikkelen hier het eerste circulaire bedrijven ecosysteem ter wereld. Daar ben ik heel trots op.”

Klik hier voor een fotoimpressie.

Klik hier voor een Twitterimpressie.