Nieuwe duurzame ontwikkeling SEGRO en Aan de Stegge Twello op Schiphol Trade Park

  28 november 2019  |    Nieuws

SEGRO, investeerder en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, bouwt verder aan SEGRO Logistics Centre Schiphol in Hoofddorp. Het nieuwe warehouse van in totaal ruim 17.000 m² is gelegen op een zichtlocatie direct aan de A4 op Schiphol Trade Park en wordt gerealiseerd door Aan de Stegge Twello. SEGRO verwacht dat het logistiek centrum Q2 2020 wordt opgeleverd.

Met de aanwinst van SEGRO Logistics Centre Schiphol breidt SEGRO haar toekomstbestendige portefeuille verder uit. Het logistiek centrum sluit goed aan bij de vragen vanuit de markt, zoals een zeer centrale locatie met een optimale infrastructuur. Er is veel aandacht voor de actuele issues in de maatschappij, die de juiste aandacht krijgen door het inzetten van een duurzaam totaalconcept voor zowel het gebouw zelf, als voor de omgeving, en door aandacht voor het welzijn van het personeel.

Aandacht voor duurzaamheid van vastgoed en omgeving
SEGRO en Aan de Stegge Twello streven voor dit nieuwe project naar de BREEAM Excellent-status. Dit is de basis van waaruit het duurzaam gebruik van het pand verder wordt geoptimaliseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een steeds betere monitoring van de processen in en om het gebouw, zoals het verbruik van energie en gebruik van materialen (onder andere laaddeuren). Daarbij is het energiegebruik gasloos en zuinig, wordt er warmte- en koudeopslag gebruikt en er is een duurzaam lichtplan ingezet door middel van zoveel mogelijk daglicht en LED-licht.

Succesvolle samenwerking
In zes maanden tijd hebben Aan de Stegge Twello en haar bouwteam het gebouw ontwikkeld voor eigenaar SEGRO, inclusief vergunningen en engineering tot aan de start van de bouw. Inmiddels verrijst het 20 meter hoge distributiecentrum in hoog tempo langs de A4. Van de in totaal 17.000 m2 is inmiddels ca 9.300 m2 verhuurd aan een internationaal logistiek bedrijf. Deze unit wordt gekoeld, voorzien van een warmte-koudeopslag en voldoet aan de TAPA-A certificering. De naastgelegen logistieke ruimte van 7.850 m² is nog beschikbaar voor een tweede gebruiker.

Eelco Ouwerkerk, Head of SEGRO Netherlands: “Deze nieuwe ontwikkeling illustreert onze visie te investeren in toekomstbestendige gebouwen. Duurzame gebouwen op de beste locaties zijn de bouwstenen en het DNA van SEGRO. Met die vaste basis werken wij aan een waardevolle portefeuille, die lange tijd voldoet aan de wensen van onze klanten en aan de ontwikkelingen in de maatschappij. Daarbij zijn al onze panden flexibel aanpasbaar en bestendig voor de lange termijn.”

Evert Veerman, Aan de Stegge Twello: “Een ideale plek voor de gebruiker met logistieke functie in combinatie met kantoren. De ontwikkeling op Schiphol Trade Park loopt voorspoedig. Weer een duidelijk voorbeeld van ‘vastgoed voor de toekomst’.”

SEGRO wordt bij de verhuur van de nog beschikbare ruimte geadviseerd door 1530 Real Estate.