‘Het nieuwe gebouw op Schiphol Trade Park past ons prima’

  9 juni 2020  |    Nieuws

In het magazine Logistiek Vastgoed Nederland 2020 gaf Hielke Hager, Country Director Benelux van GEFCO Forwarding een interview over zijn activiteiten op Schiphol Trade Park. Lees hier zijn verhaal.

Logistiek dienstverlener GEFCO Forwarding moest vanwege de uitbreiding van luchthaven Schiphol uit zijn oude pand vertrekken en binnen anderhalf jaar een geschikte nieuwe locatie vinden. Het bestaande marktaanbod voldeed niet en de keuze viel op nieuwbouw op Schiphol Trade Park, een ontwikkeling van gebiedsontwikkelaar SADC.

Country Director Benelux Hielke Hager: “De nieuwe locatie moest in de buurt van Schiphol zijn. Schiphol Trade Park is een goede plek die veel exposure biedt en met een mooi totaalplan waarin wordt voorzien in duurzaamheid en welzijn, wat belangrijk is om onze footprint zo klein mogelijk te houden en voor een optimaal welzijn van onze medewerkers.”

Minimale footprint
De uiteindelijke keuze werd mede bepaald door het contact met ontwikkelaar en bouwer Aan de Stegge, vertelt Hager. “Meedenkend in ruimte en mogelijkheden en zeer flexibel wat betreft bouw en inrichting.” GEFCO wilde graag een pand met meer daglicht en ruimte voor de kantoren plus meer ruimte in het warehouse deel. “Het initiële ontwerp viel bij ons goed in de smaak, met name de hoeveelheid glas en de strakke lijnen. Daarbij wilden we een pand dat een minimale footprint zou hebben op het milieu. Ons nieuwe pand is BREEAM Excellent gecertificeerd, wat automatisch betekent dat het werkklimaat voor onze werknemers goed is. Er is veel groen qua uitzicht en qua buitenruimte om tijdens pauzes buiten te zijn.”

Duurzaamheidsvisie
Locatie en gebouw sluiten daarmee prima aan op de algemene visie van GEFCO op duurzaamheid dat erop is gericht om de milieu-impact van al zijn activiteiten te minimaliseren en de verantwoordingsplicht te vergroten. GEFCO neemt deel aan het CDP (Carbon Disclosure Project, over milieurapportage) en meet de CO2-impact van zijn diensten om klanten te helpen hun doelen te volgen en te behalen. GEFCO’s kwaliteits- en milieubeleid biedt werknemers dagelijkse praktische richtlijnen belangrijke prestatie-indicatoren. “Wereldwijd hebben we zestig managers die toezien op de coördinatie en implementatie van ons milieubeheersysteem, ondersteund door lokale verbindingsfunctionarissen.”

Gemiddeld zeventig procent
Om energie te besparen, richt GEFCO zich op acties zoals het installeren van LED-verlichting en bewegings- en lichtsensoren, het maximaliseren van het natuurlijke licht en het automatiseren van de temperatuurregeling. Andere speerpunten zijn het minimaliseren van het watergebruik en het verminderen van afval. “Elke locatie is verantwoordelijk voor zijn afval en afvalverwerking, volgens een wereldwijde procedure voor afvalbeheer. Gemiddeld zeventig procent van het afval van de hele groep wordt teruggewonnen of gerecycled.”

“Dit nieuwe warehouse past goed binnen ons streven GEFCO te vestigen op de best bereikbare locaties. Daarbij moet het gebouw de faciliteiten bieden die onze klanten nodig hebben voor hun supply chain. Het warehouse biedt naast general cargo tevens de mogelijkheid om Life Science en Healthcare producten onder verschillende temperatuurcondities op te slaan, waaronder +2°C tot +8°C en +15°C tot +25°C. Dit nieuwe pand geeft ons precies wat we nodig hebben om onze dienstverlening richting onze klanten optimaal neer te zetten. Kortom, ons nieuwe gebouw op deze nieuwe locatie past ons prima.”

GEFCO Forwarding
GEFCO Forwarding houdt zich voornamelijk bezig met de distributie van Life Science & Health-producten. De dienstverlener is IATA CEIV-gecertificeerd voor zijn expertise op het gebied van supply chain management in sectoren als biowetenschappen & gezondheidszorg. GEFCO voldoet aan de eisen in het GDPkwaliteitssysteem voor opslagplaatsen en distributiecentra voor medicijnen (Goods Distribution Practice).