Peter Molengraaf nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen SADC

  20 juni 2024  |    Nieuws

Peter Molengraaf is op 19 juni 2024 door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op voordracht van de Raad van Commissarissen benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van SADC. Molengraaf volgt hiermee Jaap Gillis (voormalig CEO Bouwfonds IM, voormalig voorzitter DGBC en vicevoorzitter ULI Nederland) op, die na zijn tweede en laatste termijn zijn voorzitterschap heeft voltooid.

Peter Molengraaf is naast professioneel toezichthouder bij onder andere Invest-NL en het Kadaster ook voorzitter van het bestuur van Holland Solar, de branchevereniging voor bedrijven die actief zijn in de Nederlandse zonne-energiesector. Met zijn omvangrijke bestuurlijke ervaring en zijn expertise op het gebied van energie, financiën en duurzame klimaatoplossingen voor vastgoed zal hij van grote waarde zijn voor SADC.

Met de benoeming van Peter Molengraaf zal de Raad van Commissarissen van SADC bestaan uit de Commissarissen Monique Maarsen (directeur Maarsen Groep), Heleen Aarts (CEO Amvest), Paul Meulenberg (voormalig senior partner bij Deloitte Financial Advisory) en Pieter Litjens (directeur CROW).

Peter Molengraaf (Voorzitter van Raad van Commissarissen SADC):

“Naar aanleiding van mijn nieuwe rol bij SADC ben ik enthousiast om bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling en optimalisatie van deze bedrijventerreinen, die zo belangrijk zijn voor de Nederlandse economie. Ik wil de aandeelhouders en mijn mede-commissarissen hartelijk danken voor hun vertrouwen.”

Eva Klein Schiphorst (Algemeen Directeur SADC):

“Wij zijn heel blij met de komst van Peter Molengraaf. Zijn achtergrond en ervaring zullen voor SADC van grote waarde zijn. Met onze ambities om werklandschappen van de toekomst te ontwikkelen