Pieter Litjens nieuwe Commissaris SADC

  1 juni 2023  |    Nieuws

Pieter Litjens is door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op voordracht van Schiphol Group tot Commissaris van Schiphol Area Development Company (SADC) benoemd en per 1 juni in functie getreden. Pieter Litjens volgt hiermee Cuno van Steenhoven (voormalig directievoorzitter DTZ Zadelhoff) op.

Pieter Litjens is sinds 2019 directeur bij CROW. CROW is het kennisplatform voor Mobiliteit, Infrastructuur en Openbare Ruimte. Hij brengt uitgebreide bestuurlijke ervaring met een brede achtergrond, van financiën tot ruimtelijke ontwikkeling, van vastgoedbeleid en aanbestedingsbeleid tot mobiliteit mee.

De Raad van Commissarissen van SADC bestaat verder uit voorzitter Jaap Gillis (voormalig CEO Bouwfonds IM) en de Commissarissen Monique Maarsen (directeur Maarsen Groep), Heleen Aarts (CEO Amvest) en Paul Meulenberg (voormalig senior partner bij Deloitte Financial Advisory).

Pieter Litjens (Commissaris SADC):Ik zie er naar uit om vanuit de RvC en met alle medewerkers van SADC een bijdrage te kunnen leveren aan een duurzame ontwikkeling van deze regio.”

Jaap Gillis (Voorzitter van Raad van Commissarissen SADC):Ik ben zeer verheugd met de benoeming van Pieter Litjens als commissaris van SADC. Pieter heeft veel ervaring als bestuurder in zowel de private als (met) de (semi) publieke sector. Daarnaast heeft hij zich verder ontwikkeld in het vakgebied mobiliteit, vastgoedbeleid vanuit de overheid en Ruimtelijke Ordening. Deze expertise was voor de vervulling van deze vacature in onze Raad een vereiste. Ook brengt Pieter een breed netwerk mee op gemeentelijk en landelijk overheid niveau. De wezenlijke vraagstukken voor grote gebiedsontwikkelingen rondom Schiphol zal Pieter signaleren, in onze Raad agenderen en hierop toezicht houden. Ik zie dan ook uit naar de samenwerking.

Eva Klein Schiphorst (Directeur SADC):Voor SADC is met Pieter een waardevol lid aan onze RvC toegevoegd en ik kijk uit naar onze samenwerking. Wij kunnen zijn kennis en ervaring goed benutten voor de grote opgaves waar wij de komende jaren voor staan. Als bedrijf worden wij beter van een sterke RvC en dit wordt gecontinueerd door de komst van Pieter.