PROVADA 11 juni SADC-sessie: Hoe maak je het duurzaamste logistieke bedrijventerrein van de wereld?

  13 mei 2024  |    Nieuws

Tijdens de vastgoedbeurs PROVADA in RAI Amsterdam (11-13 juni 2024) organiseert SADC twee inhoudelijke sessies.

  1. Hoe maak je het duurzaamste logistieke bedrijventerrein van de wereld?
  2. Wat kunnen we leren van het tweejarig succesvol bestaan van de collectieve Energy Hub op Schiphol Trade Park en hoe nu verder?

Hieronder informatie over sessie 1:

Schiphol Trade Park van gebiedsontwikkelaar SADC is met de BREAAM-NL Outstanding certificering het meest duurzame logistieke bedrijventerrein ter wereld. Deze certificering is mede toegekend door de succesvolle energy hub, het hoogwaardig gebiedsmanagement en de ecologische visie op gebiedsontwikkeling. Hoe kunnen we bestaande én nieuwe bedrijventerreinen transformeren naar duurzame hubs die niet alleen bijdragen aan de wereldwijde klimaatdoelen, maar bovendien ervoor zorgen dat het bedrijventerrein én de bedrijven toekomstbestendig zijn?

Een duurzaam bedrijventerrein is te realiseren door een breed scala aan maatregelen. Van vergroening, aanpak van wateroverlast en hittestress, tot energiezuinige bedrijfsprocessen en duurzame energieopwekking. SADC ontwikkelt aantrekkelijke, hoogwaardige en toekomstbestendige bedrijventerreinen die niet alleen economisch rendabel zijn, maar ook bijdragen aan een gezonde planeet en het welzijn van de medewerkers.

Het uitvoeringsprogramma PHB ondersteunt gemeenten, ondernemers- en parkmanagementverenigingen bij het uitvoeren van duurzaamheidsmaatregelen op bestaande bedrijventerreinen in de Metropoolregio Amsterdam.

Tijdens deze panelsessie gaan experts in gesprek om ideeën uit te wisselen en concrete stappen te definiëren op weg naar een duurzame toekomst voor bestaande en nieuwe bedrijventerreinen.

Met Jan-Jaap Blüm (SADC), Cees-Jan Pen (Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, Rli), Stan Verstraete (Haarlem Business Park Waarderpolder) SKBN (onder voorbehoud), Abe Ferwerda (PHB) en Frank Voorbergen (moderator).

Locatie

RAI, Amsterdam
Hal 12, Forum 3

Dag en tijd

Dinsdag 11 juni, 14.30 – 15.15 uur (vol is vol)