PROVADA 12 juni SADC-sessie: Wat kunnen we leren van het tweejarig succesvol bestaan van de collectieve Energy Hub op Schiphol Trade Park en hoe nu verder?

  13 mei 2024  |    Nieuws

Tijdens de vastgoedbeurs PROVADA in RAI Amsterdam (11-13 juni 2024) organiseert SADC twee inhoudelijke sessies.

  1. Hoe maak je het duurzaamste logistieke bedrijventerrein van de wereld?
  2. Wat kunnen we leren van het tweejarig succesvol bestaan van de collectieve Energy Hub op Schiphol Trade Park en hoe nu verder?

Hieronder informatie over sessie 2:

Twee jaar geleden lanceerden de ondernemers op Schiphol Trade Park (ontwikkeling van gebiedsontwikkelaar SADC) samen met de netbeheerder de eerste innovatieve collectieve oplossing in Nederland voor netcongestie: het virtueel net. En met succes. Alle bedrijven in het Energie Collectief Schiphol Trade Park zijn operationeel, breiden uit en elektrificeren, ondanks de netcongestie in het gebied. Wat begon als een urgent probleem, is uitgegroeid tot een solide Energy Hub.

In dit virtueel net maken bedrijven zonder capaciteit gebruik van de ongebruikte capaciteit van andere bedrijven. Door vraag en aanbod real-time te meten en hierop te sturen, wordt de beschikbare capaciteit van het onderstation onderling optimaal verdeeld waarmee de netcongestie op het bedrijventerrein is opgelost.

Tijdens deze bijeenkomst reflecteren experts op de ervaringen van de afgelopen twee jaar om de belangrijkste lessen te bespreken. We zullen gezamenlijk kijken naar de resultaten en cijfers tot nu toe. Aan de hand van concrete voorbeelden maken we inzichtelijk hoe een duurzame toekomst voor Schiphol Trade Park en de bredere gemeenschap wordt bevorderd. Ook zal ingegaan worden op de vier sporen waarop het huidige virtueel net wordt doorontwikkeld.

Met Wouter Witkamp (SADC), Bart Blokland (3VAS), Stefan Kop (Spectral), Michiel van Schravendijk (Joulz), Rob van der Beek (IntercityHotel Amsterdam Airport) en Peter Heida (moderator).

Locatie

RAI, Amsterdam
Hal 12, Forum 3

Dag en tijd

Woensdag 12 juni, 15.15 – 16.00 uur (vol is vol)