Rent-All breidt vestiging Focus Amsterdam uit

  22 augustus 2017  |    Nieuws

Rent-All, het moederbedrijf van Focus Amsterdam, is onlangs gestart met de uitbreiding van haar pand op Business Park Amsterdam Osdorp. Het kantoor met warehouse waarin Focus Amsterdam sinds 2009 is gevestigd, wordt uitgebreid met ca. 2.036 m2 bvo, ontworpen door Penta Architecten. Op de kavel van bijna 4.500 m2 wordt er 500 m2 kantoorruimte en 2.100 m2 warehouse met 4 loading docks en 1 overheaddoor bijgebouwd.De oplevering door Boelens de Gruyter in samenwerking met Pleijsier Bouw staat gepland voor maart 2018. Focus Amsterdam verzorgt het geluid, licht en beeld van (inter)nationale zakelijke evenementen, concerten en theaterproducties.

Rent-All is een toonaangevende verhuurder van licht-, audio- en videoapparatuur en rigging. Rent-All levert in Europa een groot assortiment apparatuur voor onder andere theater, televisie, concerten en beurzen, zoals Andre Rieu, Soldaat van Oranje en het dance event Armin only.  Het hoofdkantoor van Rent-All is gevestigd in Bemmel, daarnaast zijn er vestigingen in Amsterdam, Baarn, Castrop-Rauxel (DE) en Nürnberg (DE). Bij Rent-All werken in totaal 180 mensen.

Theo van Workum, CEO Rent-All: “Amsterdam is voor ons internationale bedrijf een ideale werkplek. De centrale ligging en de goede verbindingen stellen ons in staat om onze klanten goed te bedienen.  Ook de kwaliteit en uitstraling van het park was voor ons doorslaggevend.”

Focus Amsterdam is in 1975 opgericht door de productiemedewerkers van rockband ‘Focus’, de band van Thijs van Leer en Jan Akkerman, bekend van het liedje ‘Hocus pocus’. Sinds 2009 is Focus Amsterdam een dochteronderneming van Rent-All. Focus Amsterdam verzorgt in Europa het geluid, licht en beeld van grote evenementen en theaterproducties als de musicals Soldaat van Oranje, Anne en Sonneveld, het concert A state of Trance van DJ Armin van Buuren, Holiday on Ice, Sail Amsterdam, Herdenkingsdienst MH17 en diverse zakelijke bedrijfsevenementen en standbouw. In de vestiging op Business Park Amsterdam Osdorp werken na de uitbreiding 55 mensen.