Rutges Cargo Europe en J.M. Logistics 1e huurder voor AMS Cargo Center II

  1 oktober 2018  |    Nieuws

Rutges Cargo Europe en J.M. Logistics hebben een langjarige huurovereenkomst gesloten voor de nieuwbouwontwikkeling AMS Cargo Center II op Schiphol Logistics Park. Het betreft in totaal 6.000 m2 warehouse met 82 opstelplaatsen voor vrachtwagens en trailers. Hiermee is de eerste huurder voor AMS Cargo Center II een feit.

Rutges Cargo Europe en J.M. Logistics zijn twee logistieke zusterondernemingen met ieder hun eigen expertise. Rutges Cargo Europe is met 42 trucks sterk georiënteerd op de Europese distributie van pharma, security en aerospace/sensitive markt. J.M. Logistics is met 45 trucks een belangrijke speler in het Europese wegtransport van exceptionele ladingen met name van agrarische machines, vliegtuigmotoren en andere oversized cargo. Tezamen met de im- en exportactiviteiten vanuit Schiphol zorgt dit voor een breder netwerk in Europa. Rutges Cargo Europe beschikt hiervoor over alle benodigde certificeringen zoals onder andere GDP, TAPA TSR1 en ISO9001:2015. Beide bedrijven kenmerken zich door verregaande innovatie in een sterke IT-structuur, een wagenpark vrijwel volledig op Euro 6 niveau, bemand door beroepschauffeurs met vakmanschap, talenkennis en een sterke betrokkenheid bij het bedrijf en de opdrachtgevers.

“AMS Cargo Center II biedt ons kansen voor verdere ontwikkeling en groei van onze activiteiten. De unieke zichtlocatie langs de A4 en de N201 in combinatie met het design en de ruime mogelijkheden voor de parking van ons materieel hebben ons doen besluiten om ons hier te gaan vestigen. Wij krijgen een state-of-the-art dedicated gebouw ter beschikking waarmee we enerzijds efficiency zullen gaan realiseren en anderzijds een uitstekende en plezierige werkomgeving voor ons personeel gaan creëren, een belangrijk aspect in de huidige arbeidsmarkt. Daarnaast kunnen wij in het warehouse logistieke activiteiten aan onze klanten aanbieden en kunnen we daarmee het partnership versterken”, aldus Vincent van ’t Schip, eigenaar van Rutges Cargo Europe en J.M. Logistics.

AMS Cargo Center II wordt gerealiseerd aan de Changiweg op Schiphol Logistics Park, direct aan de overzijde van AMS Cargo Center. Het gebouw valt op door zijn bijzondere ontwerp en zichtbaarheid vanaf de autosnelweg A4 (Amsterdam – Den Haag). De entrees van de kantoren zijn toegankelijk vanaf het parkeerdek op de
1e verdieping welke tevens plaats biedt aan ca. 117 personenauto’s. Het voorterrein beschikt over vier individuele laadkuilen voor vrachtwagens, ieder met een eigen in- en uitrit, en nog eens ca. 79 parkeerplaatsen.

Na oplevering bestaat AMS Cargo Center II uit een Breeam ‘Very Good’ distributiecentrum van in totaal ca. 32.000 m2, onderverdeeld in zeven individuele units variërend in grootte vanaf ca. 3.600 m2. Een additionele parkeerbehoefte kan worden ingevuld via het bijbehorende en (gedeeltelijk) omheinde parkeerterrein van 18.000 m2, geschikt voor ca. 117 parkeerplaatsen voor vrachtwagens en/of extra parkeerplaatsen voor personenauto’s.

De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting in februari 2019 starten en het complex wordt in het vierde kwartaal van 2019 opgeleverd.

AMS Cargo Center II wordt in een joint-venture ontwikkeld door Built to Build en Proptimize. Het complex is ontworpen door DENC Architecten. De verhuurtransactie met Rutges Cargo Europe en J.M. Logistics is geïnitieerd door Industrial Real Estate Partners.

www.amscargocenter.nl