SADC digitaal op bezoek bij Haarlem College voor Bliksemstage

  21 mei 2021  |    Nieuws

Op donderdag 20 mei was SADC digitaal op bezoek bij VO klas 3 van het Haarlem College. Het bezoek stond in het teken van een Bliksemstage, in samenwerking met JINC.

SADC heeft speciaal voor de Bliksemstages video’s ontwikkeld om de jongeren kennis te laten maken met de verschillende functies die bij gebiedsontwikkeling komen kijken. In begrijpbare taal en ondersteunende beelden wordt niet alleen uitgelegd wat gebiedsontwikkeling is en wat erbij komt kijken, maar vertellen medewerkers ook wat hun functie inhoudt. In de animatie video (hieronder te bekijken) wordt uitgelegd hoe een bedrijventerrein wordt ontwikkeld. In de vier video’s worden het secretariaat,  financiële administratie, civiele techniek en sales uitgelicht.

Tijdens het Bliksemstage van het Haarlems College vertelden Arno Jansen, Monique Wasskink, Sophie Kaashoek en Jozien van der Wal meer over de organisatie en functies binnen SADC. Daarnaast kregen de leerlingen een opdracht om hun eigen bedrijventerrein te tekenen, met een prijsuitreiking aan het beste bedrijventerrein. De Bliksemstage was een erg groot succes en zal in de toekomst vaker door SADC worden gehouden.

SADC draagt vanuit haar maatschappelijke visie financieel bij aan JINC. JINC helpt jongeren van 8 tot en met 16 jaar die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 55.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

Bliksemstages kunnen bij elk bedrijf plaatsvinden! Is het ook iets voor jou? Neem dan contact op met JINC, via info@jinc.nl.