SADC ontvangt Blue Care certificaat

  3 augustus 2016  |    Nieuws

SADC is óók circulair in eigen bedrijfsvoering

Michael Dors van Business Lease reikte in juli 2016 het Blue Care certificaat uit aan SADC. Blue Care, staat voor kostenbesparend, duurzaam auto leasen. SADC heeft hiermee een start gemaakt om duurzaamheid toe te passen in de eigen bedrijfsvoering.

Arno Jansen (SADC): “Met de introductie van het denken in termen van de Circulaire Economie hebben we een mooie stap gemaakt in het verduurzamen van onze ontwikkelactiviteiten. Met het Blue Care certificaat proberen we ook bij te dragen in het verduurzamen van onze bedrijfsvoering “verander de wereld en begin bij jezelf”.
Michael Dors (Business Lease): “Business Lease is trots op bedrijven die inzien dat je je eigen onderneming op het spel zet als je niet met maatschappelijke ontwikkelingen meegaat, mensen maken het verschil”.

Het programma Blue Care compenseert alle resterende CO2-uitstoot voor 100% met de aankoop van hoogwaardige CO2-emissierechten. Met de aankoop van deze rechten wordt geïnvesteerd in duurzame energie, zoals de ontwikkeling van windmolenparken in ontwikkelingslanden. Deze projecten hebben het kwaliteitslabel van de Gold Standard, het duurzaamheidskeurmerk voor CO2-reductieprojecten, mede ontwikkeld door het Wereld Natuur Fonds en ondersteund door De Tweede Kamer. Kortom, het is een stimulans voor bedrijven die bewust duurzaam werken.