SADC verwelkomt Logistics Council van Urban Land Institute

  11 februari 2020  |    Nieuws

Op dinsdag 4 februari mocht SADC haar (mede)leden van de Logistics Council van het Urban Land Institute verwelkomen.

Het evenement vond de hele dag plaats op het kantoor van SADC met onderwerpen als ‘How to build sustainably’ en ‘Urban Logistics’. Aan het einde van de dag verzorgde SADC een site tour voor de Logistics Council naar enkele van haar bedrijventerreinen. Zo bezocht de Logistics Council Schiphol Logistics Park, met ontwikkelingen als het AMS Cargo Center. De Logistics Council reed door naar Schiphol Trade Park, waar zij meer informatie kregen over het uiterst duurzame ABC Square en de lopende BREEAM-hercertificering van Schiphol Trade Park.  Daarna volgde een  korte rondleiding in C-Bèta, onze circulaire verbouwde boerderij en experimenteer- en kennisplek voor het circulair maken van onder meer de bouwsector.

Urban Land Institute
Het Urban Land Institute (ULI) is een non-profit onderzoeks- en onderwijsorganisatie. Haar missie is het bieden van leiderschap in verantwoordelijk gebruik van land en het ontwikkelen en behouden van florerende gemeenschappen wereldwijd. ULI heeft wereldwijd zo’n 40.000 leden. Deze leden hebben een achtergrond in het gehele spectrum van disciplines op het gebied van grondgebruik en vastgoedontwikkeling bij zowel publieke als  private bedrijven. Jaarlijks organiseert ULI de ULI Europe Conference dat meer dan 700 professionals van over de hele wereld aantrekt. De conferentie brengt de hele sector bijeen: van investeerders, vermogensbeheerders en ontwikkelaars tot architecten en ambtenaren.

Logistics Council
De Logistics Council is een diverse groep van professionals uit heel Europa, met als kerntaak het delen en verkennen van best practices en innovatieve oplossingen voor logistiek in Europees onroerend goed.  Het doel van de Logistics Council is om discussies te faciliteren en onderzoek te doen naar een breed scala aan onderwerpen, zoals duurzaamheid, technologie, innovatie en automatisering.