SADC zet nieuwe stappen met ontwikkeling bij station Hoofddorp

  17 september 2020  |    Nieuws

Er liggen grote kansen om het deel van het stationsgebied dat op Schiphol Trade Park ligt, te ontwikkelen tot een internationaal zakelijk topmilieu. Het vormt de nieuwe schakel, van zo’n 30 hectare, in het zogenoemde Enter[NL]-gebied, dat van Hoofddorp, via Schiphol, naar Amsterdam Zuidas loopt. Het is nu al een gebied waar internationale bedrijven zich graag vestigen. Een nieuw werkmilieu met een goede mix van kantoren, voorzieningen en bedrijven bij een station, maakt Enter[NL] nog aantrekkelijker. SADC heeft voor de ontwikkelvisie een team van internationale topbureaus geselecteerd, te weten Arup en Karres en Brands.

SADC ontwikkelt meerdere werklocaties in Enter[NL]. Op dit moment werken er zo’n 140.000 mensen in dit gebied. De verwachting is dat er nog 65.000 tot 90.000 arbeidsplaatsen bij gaan komen. Het stationsgebied is uitstekend ontsloten via trein, HOV-bus en auto. Het mogelijk doortrekken van de metrolijn van Amsterdam, via Schiphol naar Hoofddorp, vergroot de kwaliteit van de locatie nog meer. Het Steigenberger IntercityHotel heeft al voor deze nieuwe locatie gekozen.

Duurzame, toekomstbestendige werkmilieus, die bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties, is wat SADC wil realiseren. Reinoud Fleurke, Manager Gebiedsontwikkeling SADC: “Wij focussen ons echt op de behoefte van werknemers. Zij zijn de ‘bewoners’ van onze gebieden. We ontwikkelen werkmilieus waar je makkelijk kunt komen, goed kunt werken en waar je graag naar toe gaat om elkaar te ontmoeten.”

De unieke ligging naast station Hoofddorp en aan de Stelling van Amsterdam (UNESCO-werelderfgoed) biedt veel kansen om de hoge ambities te realiseren. Malcolm Smith, Global Masterplanning and Urban Design Leader van Arup zegt hierover: “Wij zien het als een fantastische uitdaging om hier een adaptieve ontwikkelvisie op te stellen. Een visie die slim inspeelt op meerdere toekomsten en aansluit bij de behoeften van bedrijven en hun werknemers.”